Akcija zaprašivanja komaraca i sutra u okolini Beograda 1Nis, 23.08.2021. - Zaprasivanje protiv komaraca iz vazduha, danas u Nisu. (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO)

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Beograd sutra će, u popodnevnim časovima, sprovoditi akciju suzbijanja komaraca na široj teritoriji grada, saopštio je Beoinfo.

Komarce će od 18 sati zaprašivati od Dubokog ka Umci i Ostružnici, potom u Lazarevcu, Velikim Crljenima i Starom Medoševcu.

Akcija zaprašivanjaće uređajima sa zemlje i vode će se obavljati i u Barajevu, Maniću, Boždarevcu, Vrčinu, Ripnju, Rušnju, Beljini i Arnajevu.

„Gradska čistoća“ navodi da su preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani u Privremenoj listi biocidnih proizvoda, te da građani nemaju razloga za strah.

Iz tog JKP su apelovali na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, i da isprazne skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume i stara burad.

Pčelari su upozoreni da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

U saopštenju se navodi da će ekipe „Gradske čistoće“ nastaviti da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari