Akcija zaprašivanja komaraca u Beogradu se nastavlja i sutra 1Foto: Beoinfo

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Beograd sutra će, u ranim jutarnjim časovima, sprovoditi akciju suzbijanja komaraca na široj teritoriji grada.

Kako je saopštio Beoinfo, komarce će zaprašivati u blokovima 71 i 72, Belvilu, Zemunu i na Zemunskom keju, kao i područje od Pupinovog mosta do Pančevačkog i Brankovog mosta.

Zaprašivanje će se uređajima sa zemlje obavljati i u Zvezdarskoj, Sremačkoj, Miljakovačkoj i Banjičkoj šumi, na groblju Orlovača i Novom groblju.

Tretmanom će biti obuhvaćeni i Lazarevac, Mladenovac, Sopot, Rajkovac, Kovačevac, delovi Surčina, Jakovo, Sunčani breg, Trešnja, Šuplja stena, Dunavac, Besni fok, Barajevo, Mali raj, Dobanovci, Ugrinovci, Borča, Šangaj i put za Ovču.

„Gradska čistoća“ navodi da su preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani u Privremenoj listi biocidnih proizvoda, te da građani nemaju razloga za strah.

Iz tog JKP su apelovali na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, i da isprazne skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume i stara burad.

Pčelari su upozoreni da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

U saopštenju se navodi da će ekipe „Gradske čistoće“ nastaviti da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari