Akciji dani otvorenih vrata i preventivnih pregledima u kragujevačkom Domu zdravlja i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika 1Foto: ZZZZR Kragujevac

 

I ovog vikenda u kragujevačkim zdravstvenim ustanovama Domu zdravlja i Zastava Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika se nastavlja akcija dana otvorenih vrata i preventivnih pregleda bez zakazivanja.

U okviru preventivnih pregleda sugrađana, Dom zdravlja Kragujevac u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje i Ministrastvom zdravlja, u nedelju 21. aprila 2024. organizuje preventivne preglede, bez zakazivanja.

Građani će moći da urade preglede za faktore rizika za razvoj kardiorenalnih bolesti: merenje krvnog pritiska, merenje pulsa, EKG, BMI i laboratoriju (glikemija, urea, kreatinin, kao i izračunavanje jačine glomerulske filtracije).

Preventivni pregledi će se obavljati u Specijalističkoj službi Doma zdravlja Kragujevac u ulici Zmaj Jovinoj b.b. od 8 do 16 sati.

Takođe, u nedelju, 21. aprila akcija preventivnih pregleda (kao i u 170 zdrvstvenih ustanova širom Srbiji) nastavlja se od 8 do 16 sati i u u Zastava Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevac, na matičnoj lokaciji u ul. dr Mihajla Mike Markovića br.1.

Građani će u ZZZZR takođe moći da urade preglede za faktore rizika za razvoj kardiorenalnog sindroma, odnosno: merenje krvnog pritiska, merenje pulsa, EKG, BMI i laboratorijsku dijagnostiku (glikemija, kreatinin, urea i jačina glomerulske filtracije – EGFR- izračunavanje).

Za navedene preglede nije potrebno zakazivanje.

– Prevencija i rana dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, kao i uvek podsećaju sugrađane iz Zastava Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari