"Ako budemo imali sreće svi mi ćemo doći u vaše godine": Aleksandar Šapić čestitao Međunarodni dan starih 1Foto: FoNet/Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić čestitao je danas korisnicima Gerontološkog centra na Bežanijskoj kosi Međunarodni dan starijih osoba i poželeo im dobro zdravlje i da im svaki dan bude radostan.

„Ako budemo imali sreće svi mi ćemo doći u vaše godine i zato treba da se potrudimo koliko god možemo da vam omogućimo da ‘treće doba’, period života u kome se danas nalazite, proživite što lepše i bezbrižnije“, rekao je Šapić, a navodi se u saopštenju.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad Miomir Đorđević zahvalio je starijim sugrađanima za sve što su uradili za napredak i razvoj društva.

„Mi nećemo stati sa razvojem naših gerontoloških centara, svakodnevno se ulažu velika sredstva kako bi se poboljšali uslovi života u ovim centrima, a nastavljamo i sa njihovom rekonstrukcijom“, rekao je Đorđević.

Direktor Ustanove Gerontološki centar Beograd Srđan Dimitrijević je istakao da ovaj dan snažno podseća koliko dugujemo onima koji su, kako je rekao, hodali ovom zemljom duže od nas.

„Kada pokazujemo poštovanje prema starijima govorimo – vidimo vas, čujemo vas, cenimo vašu mudrost“, rekao je Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari