Ako ne može prosečna, može malo uvećana plata Bajatovića, Tabakovićke i Đukić- Dejanović: Unija prosvetnih radnika Kragujevac 1Foto: Z. S. M.

 

I nakon jučerašnjeg štrajka prosvetara, kao što je Danas izveštavao, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović ostala je pri stavu da trenutno nema novca za povećanje veće od 12 posto nastavnom osoblju i 8 procenata nenastavnom osoblju. Tim povodom oglasio se ogranak Unije sindikata prosvetnih radnika iz Kragujevca duhovitim sarkastičnim obraćanjem javnosti i medijima.

Nakon održanih štrajkova i protesta, 16. septembra i 2. oktobra kao i teških pregovora sa predstavnicima Vlade Republike Srbije, imajući u vidu tešku makroekonomsku situaciju i ne želeći da ugrožavamo budžet Republike Srbije, predlažemo štrajkačkom odboru četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika da odustanu od zahteva da se početna plata prosvetnih radnika izjednači sa prosečnom platom u Republici Srbiji, navodi se u saopštenju USPR Kragujevac.

– Umesto tog zahteva, predlažemo da se početna plata prosvetnih radnika uveća za samo 3 posto u odnosu na platu Dušana Bajatovića ili u odnosu na platu Jorgovanke Tabaković. Ukoliko Vlada Republike Srbije insistira da uvećanje plate bude izraženo u većem procentu, složili bi se da nam se plata uveća za 5 posto u odnosu na ukupna primanja ministarke prosvete, Slavice Đukić-Dejanović, kaže Milan Jevtić, predsednik USPRK.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari