Ako RTS hoće prenose Junajted medija mora da mu ih ustupi

Ostavite komentar


  1. Ma, koga briga za utakmice, bitno je da Bujke klepa taksu na brojila i uzima iz budžeta koliko hoće, pa može da puni džepove sebi i ortacima koji su mu omogućili ovake fine uslove za rad.

  2. Očigledno je da u UEFA od 2016. godine, kada je za predsednika izabran slovenački pravnik i advokat Aleksander Čeferin, »duvaju neki novi vetrovi«. I pošto su ti »novi vetrovi« počeli u kasu UEFA da donose mnogo više novca nego što je to bilo pre dolaska Čeferina, sve njegove ideje UEFA »aminuje«. Tako je UEFA kompaniju CAA11 ovlastila za, citiram: »The worldwide sales of all UEFA men’s National Team Football competitions during the period 2018–2022 are being carried out exclusively by CAA11 on UEFA’s behalf.«. Zatim je kompanija CAA11 raspisala tender za prenose tih utakmica i pošto je kompanija United Media po oceni CAA11 ponudila najviše novca, dobila je ekskluzivno pravo prenosa utakmica naše fudbalske reprezentacije za period 2018-2022, i ne samo naše fudbalske reprezentacije, već i utakmice fudbalskih reprezentacija država Ex-YU, dopalo se to nekome ili ne. Ne treba biti veliki pravni »stručnjak« pa konstatovati, da je u ovom slučaju United Medija ta koja odlučuje, da li će i po kojoj ceni omogućiti i drugim televizijama prenose napred navedenih utakmica. Pozivanje na Zakon o elektronskim medijima, Pravilnik REM-a i da bi televizije sa nacionalnom frekvencijom trebalo da prenose utakmice reprezentacije je samo dokaz da oni koji to govore ne poznaju pravila i propise UEFA.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.