AKPA: Zašitnik građana zainteresovan za aferu oko izbora tužilaca

Ostavite komentar


  1. Pitam se zašto zaštitnik građana ništa ne preduzima da spreči aparthejd nad muslimanima u Sandžaku i albancima u Preševskoj dolini??

  2. Evo ja sam jedan od kandidata koji je predlozen. Radim 11 godina u tuzilastvu. Visi strucni saradnik sam. Predlozen sam zbog toga sto radim fakticki kao zamenik i po kvantitetu i kvalitetu! Predlozeni su pomocnici sa ogromnim stazom i ogromnim iskustvom! Nikada nisam bio clan politicke partini / ni jedne, cak ni blizak ni jednoj politickoj partiji! Izuzetno zlonamerni, nekorektni navodi Alumni kluba! Sram Vas bilo!!!

  3. Gospodine Iz prve ruke,
    niste bliski politickim strankama ali ste bliski nekom tuziocu iz Drzavnog veca tuzilaca? Burazerske i prijateljske veze se precutkuju a znacajne su poput politickih

  4. Kolega iz prve ruke, kad Vas izaberu a izabraće jer po tom novom pravilniku još Ustavni sud nije doneo odluku, jel mogu ja evo da budem vaš saradnik tj. pomoćnik pa da i ja radim i posao saradnika i zamenika tužioca i po kvalitetu i po kvantitetu? Jer sam kao sudijski pripravnik volonter radio i kao saradnik i kao sudija i po kvalitetu i po kvantitetu (jureći sudijama normu pa sam tako kao budala koja će raditi za dž. primljen u sud bez ikakve veze, poznanstva a meni dobro došlo da steknem iskustvo i uslov za pravosudni) završio državni pravni sa 25 godina, dao odmah iz prve pravosudni sa 27 godina? Pardon, šta ja pitam, to je ipak posao za platu a ne poznajem ni Vas ni tužioca a nešto ni konkurse za pomoćnike ne vidim..

  5. Imao bih i ja 11 godina iskustva nakon 11 godina od kada me neko ubaci u tužilaštvo, a imaju i drugi 11 godina iskustva pa nisu predloženi, opet neki imaju i manje iskustva ali veći prosek s faxa ili akademiju pa nisu predloženi.

  6. Druze Slavisa, nisam predlozen zato sto poznajem ovga ili onoga, vec zato sto u odnosu na sve predlozene kandidate imam najvise staza posle pravosudnog ispita i zato sto sam na testu dobio dve petice i to je sve i to je to, zaista. Nije tajna da pored petica na testu je kriterijum bio staz, i imajuci u vidu to, jasno se moglo predpostaviti ko ce biti predlozen. Uvek se moglo predpostaviti da ce Usian Bolt osvojiti zlato, al ne zato sto je tu nesto namesteno, vec zato sto je najbolji. Inace test uopste nije bio lak, mnogi nisu dobili petice, od oko 150 kandidata koji su radili test , samo je 13 dobilo po dve petice, cak mnogi saradnici nisu dobili petice, a Akademci su po difoltu imali pet. Prolazili su Akademci kroz nase tuzilastvo i to njihovo sticanje znanja je isto kao i sticanje znanja kod pripravnika, odn. dva puta pripravnicenje. Akademci prate zamenika na sudjenjima, sede pored njega, rade po neki predmet kada im zamenik da, a saradnik duzi svoje predmete, radi istragu, bori se na pretresu sam, odgovara za svoj rad sefu…, dok Akademci simuliraju, idu na seminare i dobijaju sertifikate…Nije to isto, to su cinjenice koje Akadmci ne mogu prihvatiti!!!

  7. Na kom ste testu imali najvišu ocenu, na tom čuvenom testu na kome su pitanja bila javno objavljena na sajtu DVT? A i po novom pravilniku ocena sa takvog testa važi naredne dve godine za naredne konkurse a možete opet polagati ako hoćete veću pa kad vam kako odgovara. To što imate najviše staža ne znači i da imate najviše znanja..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.