Predsednica pirotskog Odbora Demokratske stranke (DS) Danijela Ćirić izjavila je juče da od 15. marta kada je DS podnela zahtev za promenu odbornika, Opštinska izborna komisija (OIK) nije se sastala i nije odlučivala o prestanku i dodeli mandata novim odbornicima.

– Podneli smo žalbu Višem sudu u Pirotu i on je rešenjem od 19. aprila aktivirao „blanko“ ostavke i potvrdio prestanak mandata za petoro od devetoro odbornika. Međutim, OIK se još nije sastala kako bi izdala uverenja novim odbornicima. Ne znamo zašto se opštinska vlast plaši da odbornici DS-a uđu u Skupštinu opštine – rekla je Ćirićeva. Ona je navela da u rešenju Višeg suda u Pirotu stoji da je ovaj sud nadležan da raspravlja o mandatima.

– Ovim rešenjem se naša žalba uvažava. Neko uporno pokušava da spreči da odbornici DS-a ostvare svoja prava – rekla je Ćirićeva.

Predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović kaže da je za 7. maj zakazao sednicu opštinske skupštine.

– Očekujem da će se do ove sednice sastati OIK, koja treba da donese odluku o novim mandatima i ukoliko to učini u dnevni red Skupštine uvrstiću svakako ovaj zahtev demokrata – rekao je Popović.

Pirotski Odbor DS-a je 15. februara doneo odluku o izlasku iz lokalne vlasti, ali se toj odluci nisu povinovali zamenik predsednika SO Sreten Savov i član Opštinskog veća Boban Nikolić koji su isključeni iz stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari