POKRET "KRENI-PROMENI" IZLAZI NA LOKALNE IZBORE U NISUfoto BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ

Pokret Kreni-promeni saopštio je danas da je policija u Nišu privela jednog njihovog aktivistu na razgovor, a drugom koji je bio na odmoru upala u stan, zbog akcije kojom su pozvali Javno preduzeće „NišStan“ da reši problem zapušenog slivnika u parku Čair.

Pokret je u saopštenju naveo da su aktivista Dušan Anđelković i student Dimitrije Glukčević uzeli otirač „NišStana“ i rešetke i stavili ga preko poplavljenog dela u parku, kako bi građani mogli da dođu do česme, a putem videa zatražili od tog preduzeća da održava česemu za šta je nadležno.

„Neverovatna je reakcija policije u roku od jednog dana zbog toga što je neko pomerio otirač i rešetke kako bi ‘NišStan’ radio svoj posao“, ocenjeno je u saopštenju.

Kreni-promeni je još naveo da predsednik Skupštine grada Niša Igor Novaković, funkcioner Socijalističke partije Srbije, još nije izdao potrebnu dokumentaciju za otpočinjanje skupljanja potpisa za narodnu inicijativu za besplatne udžbenike, koju je predao taj pokret.

„Igor Novaković je inače bio uhapšen zbog pronevere novca i zloupotrebe službenog položaja, a prvostepenom presudom osuđen je na kaznu zatvora od godinu dana i šest meseci. Ovo je borba između dva sveta mladih ljudi koji žele normalnu zemlju u kojoj institucije rade u interesu građana i bahatih političara koji su na slobodi i na funkcijama zbog nedostatka dokaza“, ocenio je Kreni-promeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari