Aktivista Milan Nikolić: Ako Vučić lako nauči Ćićevac, Preljina, Pojate, može i razliku između pola i roda

Ostavite komentar


  1. Postupila bih isto kao Vučić, kačenje zastave Prajda na Predsedništvo bi bilo skrnavljenje države, a pripadnici LGBT populacije bi mogli da se ponašaju normalnije, ne vidim potrebu da svoju polnu orijentaciju ispoljavaju javno na ulicama. To ne rade ni heteropolne ličnosti.

  2. Srbija pokazuje da je otvorena za različitost i spremna da obezbedi LGBTI zajednici sva prava koja su im zakonom garantovana. Ovo je put ka inkluzivnijem društvu.

  3. Svako ima pravo na sopstveni život, ali na javne institucije kace se samo državne zastave. Ako moze LGBT zastava, onda moze i zastava navijača zvezde ili SPC ili islamske zajednice, ili zastava ljubitelja mačaka, i gde je kraj… Imajte prava, ali ne zaboravite da ne preterujte.

  4. A mi heteroseksualni muškarci koji preferiramo plavuše sa velikim grudima, da li i mi možemo da kačimo svoje zastave na državnim institucijams.

  5. Pošto nema države, kačite šta kod hoćete.
    Ni koljački slogani oko zgrade Vlade nikome ne smetaju.

  6. Manite se više Vučića još samo nismo čuli da je on kriv i što su gejevi to što jesu

  7. Док је Срба и грађана Србије има и државе. Застава и грб су светиње.
    Ово што носи Шарене заставе боље би било да им је симбол пуж. Лакше ће их препознати. Слободно шетајте и причајте то Србији није забрањено.

  8. Имала моја баба једсн паметан израз: „Чега се паметан стиди, тиме се онај други поноси!!“

  9. Aktivista može da nauči srpsku gramatiku, samo ako hoće. A u srpskoj gramatici postoje tri roda: muški, ženski i srednji. Sve biološki muške jedinke su i gramatički muške, a biološke ženke su i gramatičke ženke.

    Aktivista takođe može, samo ako hoće, da nauči nešto i iz biologije, a tamo postoje samo 2 roda: muški i ženski. Jedinke se razlikuju po tome što muške jedinke proizvode spermatozoide, a ženske proizvoje jaja. I to je to, nema trećeg roda, kamoli da ih ima 165.

    Doduše oduvek postoje muškobanjaste žene („tomboys“) kao i feminizirani muškarci („sissies“), ali su svejedno u pitanju žene i muškarci.

    A takođe postoje i raznorazni fetišisti, samo to što neki muškarac voli da se oblači i šminka kao da je žena, to ga ženom ne čini… taj i dalje proizvodi spermu a ne proizvodi jaja, i obratno važi za žene u muškoj ambalaži (vidi Anu Brnabićku) – tako da zaista, „odelo ne čini čoveka“.

  10. Primećujem u poslednje vreme da je i ljudima u Americi dopizdelo i da sve više dižu glas protiv. Nema 78 polova i rodova, i ne možeš da budeš mačka ako se tako osećaš. Tojest možeš, ali onda ideš kod psihijatra umesto da maltretiraš sve koji ne pristaju na to da tvoju iluziju zovu istinom.

Ostavite komentar


Društvo

Policiji niste dužni da date svoj mobilni: Koja su prava građana prilikom hapšenja, a koja uglavnom ne znaju? 8

Policiji niste dužni da date svoj mobilni: Koja su prava građana prilikom hapšenja, a koja uglavnom ne znaju?

Svaka osoba koja se suoči sa hapšenjem u Srbiji ima svoja prava ali i obaveze. Ova prava su propisana Zakonom o krivičnom postupku, ali u praksi, njihovo sprovođenje može biti drugačije, kao što je i bio slučaj sa brojnim uhapšenim aktivistima nakon brojnih protesta protiv iskopavanja litijuma. Sa druge strane, uhapšeni građani često i ne znaju koja su njihova prava, a jedno od njih je i da ne moraju da daju svoj telefon bez naloga suda, ili da nisu dužni da otkrivaju šifre svojih uređaja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.