Aktivisti najavljuju tužbu protiv Zorane Mihajlović zbog podrške projektu Jadar 1foto: Miloš Tešić/ATAImages

Marijana Petković iz udruženja Ne damo Jadar, koja je zajedno sa Zlatkom Kokanovićem najavila da će podneti tužbu protiv Zorane Mihajlović, izjavila je danas da je bivša ministarka energetike u poslednjih mesec dana počela „naprasno“ da brani projekat Jadar, a u međuvremenu Mihajlović je potvrdila da projekat „podržava svom snagom“.

„Bivša ministarka komentariše nas, konkretno mene i Zlatka, nazivajući nas neznalicama i lažovima, ali onda je otišla korak dalje nazvavši nas – nasilnicima“, rekla je Petković za N1 i dodala da ih je Mihajlović optužila da su, navodno, fizički napali inspektora koji je došao da kontroliše bušotine.

Petković je navela da Mihajlović „iznosi laži i neistine“, tvrdeći da ona i Kokanović nisu procesuirani iako je protiv njih Ministarstvo podnelo krivičnu prijavu zbog ometanja službenog nadzora.

„Tužilaštvo je sprovelo istragu i odbacilo tu prijavu“, navela je Petković.

Ona ističe kako je „neverovatna priča da se žena koja se povuče iz politike, ne povuče iz projekta Jadar“.

„Tu joj je negde ostalo srce“, rekla je Petković i najavila da će podneti tužbu jer Zorana Mihajlović „više nema imunitet kojim je mogla da se brani i da se dokaže na sudu to što tvrdi“.

Bivša ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović odgovorila je na Instagramu i, podsećajući da se „energetskom bezbednošću bavi decenijama“, naglasila da su njeno „srce, razum i struka uz projekat jadarita“

„Srce jer sam porodično vezana za taj kraj, a razum i znanje jer znam koliko je značajan ovaj mineral za Srbiju. Kad su studije o proceni uticaja na životnu sredinu objavljene (juna 2024) i pokazale da je eksploatacija jadarita bezbedna za ljude i životnu sredinu, srećna sam i podržavam projekat svom snagom“, navela je Mihajlović.

Ona je istakla i da je to „za Srbiju, geopolitički, ekonomski, tehnološki, inovacioni i društveni status, za sve, ali pre svega buduće generacije, neprocenjivo“.

Mihajlović istovremeno tvrdi da se aktivisti bune jer je „pokazala da su dvolični i lažljivi“.

„Džaba agresija i nasilje, samo dijalog i struka. Ako vam smeta istina, onda samo potvrđujete ono što stalno govorim da ste obične interešdžije, koje preko najvrednijeg projekta zadovoljavaju svoje lične ineterese“, navela je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari