U organizaciji opštine Veliko Gradište, Turističke organizacije, i Mesne zajednice, večeras počinje tradicionalna turistička manifestacija Alaske večeri- prvo nadmetanje ove vrste u Srbiji kakvima sada vrve mnoge sredine kraj naših reka.

I ovogodišnja 49. po redu turističko-zabavna manifestacija pobuđuje veliko interesovanje. Ova manifestacija, kao jedna od najstarijih u Braničevskom okrugu i ove godine biće u znaku Alasa, ribljih čorbi i drugih ribljih specijaliteta. Po tradiciji, najveće interesovanje vlada za takmičenje u pripremanju najbolje riblje čorbe. Očekivanja su da će i ove godine biti prijavljeno preko 120 takmičara.

Tokom dvodevnog trajanja na keju na Dunavu, biće organizovana mnogobrojna ribolovna i druga sportska takmičenja. Svoje takmičarsko znanje demonstriraće najmlađi sportski ribolovci ali i oni iskusni Alasi u lovu soma na bućku. Posebno interesovanje među starijim ribolovcima vlada za celonoćni lov na šarana. Koliko se zna ovo je jedino takmičenje ove vrste koje se održava na tekućim vodama. Tu je niz drugih pratećih sadržaja: Izbor najlepše bašte i balkona, odbojka i mali fudbal na pesku, modna revija, skijanje na vodi i druge priredbe. U subotu uveče kada se održava finalno takmičenje za najbolju Alasku čorbu uz vatromet, na završnoj priredbi „Alaski pir“ biće izabrana i najlepša devojka „Nimfa Dunava“. Tokom završne večeri svi posetioci biće u mogućnosti da uživaju u besplatnoj ribljoj čorbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari