Posle tri odlaganja napokon je održana skupština fudbalskog kluba Mladi radnik na kojoj je za predsednika upravnog odbora kluba izabran ekonomista Veljko Albunović, a za njegovog zamenika Slobodan Jović.


Izborna skupština FK“Mladi Radnik“ koja je bila zakazan za septemmbar, pa za decembar prošle godine, najzad je održana trećeg dana Božića i na veliki verski praznik „Svetog Stefana prvomučenika, 09. januara 2012. godine. Što se kaže.“treća sreća“ ili, „po treći put i Bog pomaže“. Koliko je ova skupština bila značajna govori i činjenica da je sala gradske skupštine bila ispunjena delegatima, gostima, simpatizerima kluba, kao i predstavnicima medija. Skupštini je prisustvovalo 34 od 43 delegata, što je bilo dovoljno za odlučivanje.

Sednicu skupštine otvorio je bivši predsednik Vinko Markovski, koji je nakon usvajanja dnevnog reda i glasanja delegata za izbor novog predsednika skupštine „Mladog radnika“, ustupio mesto novoizabranom predsedniku, dr Jovici Dinčiću, koji je nastavio dalje da vodi sednicu.

Mada se očekivalo da će, zbog dešavanja i odnosa u klubu na svim nivoima u dužem vremenskom periodu, izborna skupština biti burna-to se nije dogodilo. Naprotiv, cela izborna skupština protekla je u krajnje korektnom tonu i međusobnom razumevanju. Čak, sve odluke od strane delegata bile su jednoglasno usvojene. Iznenađenje je bilo i to što je diskutanata bilo veoma malo, tek nekolioko njih. Prvi se obratio doskorašnji predsednik kluba, koji je tu funkciju obavljao osam godina, dr Zvonimir Blagojević, koji je podneo izveštaj o radu u periodu između dve skupštine. Blagojević je ponovio da je za vreme njegovog mandata Mladi radnik postigao najveći uspeh u istoriju kluba plasmanom u Super ligu Srbije. On je obrazložio zašto je klub posle istorijskog uspeha ekspresno ispao iz lige i zašto je klub zapao u veliku organizacionu, funkcionalnu, finansijsku krizu, što je dovelo i do krize rezultata.

Nakon njega član uprave kluba Zoran Dubajić podneo je finansijski izveštaj detaljno obrazlažući zašto klub ima 14.497.650 dinara dugovanja, navodeći da je dosta toga nasleđeno i zbog nerazumnog traženja države da se plate neki porezi, koji po njegovom mišljenju, klub nije dužan da plati. Dubajić je istakao da je glavni finansijer kluba bio grad, pošto je i klub gradski, i da su samo neka javna preuzeća pomogla klubu. On je naglasio da pored JP „Toplifikacija“ i delimično JP „Komunalno“ nijedno drugo nije pomoglo klubu, smatrajući da i ostala javna preduzeća i ustanove u gradu treba da pomažu klub, pošto je on gradski.

– Mnogi, ne samo da nam nisu pomogli, već su tražili da im platimo pun iznos njihovih usluga. Tako „Vodovod“ nije nam ništa pomogao, već nam je poslao račun za utrošenu vodu i to po punoj ceni za pravna lica – rekao je Dubajić.

Oba izveštaja jednoglasno su usvojena, nakon čega su delagati glasali za novog predsednika i članove Upravnog odbora. Za novog predsednika FK „Mladi Radnik“ jednoglasno izabran je ekonomista Veljko Albunović, a za njegovog zamenika Slobodam Jović. Ujedno je izabran i Upravni odbor od 11 članova. Članovi rukovodstva kluba sa Vašarišta su: Miomir Ilić, Žarko Pivac, Stevica Spajić, Zoran Dubajić, Aleksandar Đokić, Slađan Stević, Vladan Janković, Novica Radivojević, Radiša Živanović, Jovica Milutinović i Darko Račić.

Novoizabrani predsednik Veljko Albunović zahvaljujući se na ukazanom poverenju poručio da njega i novo rukovodstvo čeka mukotrpan rad u konsidulacijI kluba, koja će zbog ozbiljnosti situacije malo duže potrajati. On je izneo da je sastavio program rada i plan konsidulacije kluba, koji će, ako se vredno radi na njemu, dovesti do oporavka kluba i vraćanje na mesto koje zaslužuje, a to je mestO u vrhu srpskog fudbala. Albunović se osvrnuo na rad predhodne uprave rekavši da su se neki njeni članovi nekorektno ponašali i etiketirali ljude koje vole klub i koji su klubu nesebično pomagali.

– Neki prijatelje kluba nazivaju „testerašima“. To su oni koji su dugo testerisali gradski i klubski budžet i koji su od kluba imal ivelike koristI u vidu nerealno visokih plata i privilegija – nije propustio novi predsednik da žacne pojedince iz predhodne uprave.

Simbolično, koliko traje jedna fudbalska utakmica, trajala je i dugoočekivana Izborna skupština Mladog radnika. Delegati, gosti i simpatizeri napustilu su skupštinu međusobno komentarišuću njen tok i prognozirajući šta će biti dalje sa klubom. Jedno je sigurno da novoizabrano rukovodstvo čeka veliko breme odgovornosti i rada da se najstariji i najpopularniji klub u Braničevskom okrugu vrati na staze stare slave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari