Aleksandar Gajović: Zakonskim aktom treba definisati šta je to novinar i ko je novinar u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Novinari ne postoje u Srbiji samo nepismeni,bezobrazni i prosti prepisivači tekstova i liberalni ispirači mozgova apsolutno u svim medijima, kako je to lepo rekao Milan Lane Gutović novinari su ljudi bez ikakvog talenta!!!

  2. Morao bi ovaj prvo da pođe od sebe: da li je on novinar, i ako jeste – kakav.
    Pa onda redom i za svaku profesiju. Na kraju definisati i šta je to predsednik države i ko je, i ko može da bude predsednik države (uključujući i lekarski pregleda za to radno mesto), jer ovaj što je trenutno na tom poslu u rangu je najgorih kvazi novinara informera, kurira, srpskog telegrafa, aloa, blica, novosti, pinka, hepija…i potpuno je nesposoban i nedorasao da bude predsednik.
    Inače, ovaj gajović bi morao da zna da je vlasnik 50 % Politike od 25.maja 2022. godine široj javnosti nepoznati mali privrednik iz mesta Vučak kod Smedereva Boban Rajić, koji je prethodno postao i vlasnik Večernjih novosti.
    To je, dakle, završen posao.
    A ko stoji iz ovog Smederevca, formalnig vlasnika koji sa novinarstvom, medijima i izdavaštvom nema nikakve veze, morali bi zvanično da utvrde nadležni organi odmah po promeni ove vlasti.
    Ja znam ko je stvarni vklasnik.
    Prema onome što je prethodilo preprodaji Kompanije Novosti, a da ni inicijalna privatizacija kao jedna od 24 sporne u Srbiji, nije rešena (iako se vučić obavezao da će država razjasniti svaku od njih) i ko je i kako davao naloge, uputstva, i smernice da se taj posao završi (što nije tajna i o čemu su u Vremenu objavljivani tekstovi sa dokazima u više navrata pre nekoliko godina), iza formalnog vlasnika Novosti i Politike, ničim izazvanog Rajića iz okoline Smedereva, stoje stvarni vlasnici, a to su braća vučić .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.