Aleksandar Kavčić: Filantrop i idealista

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Bravo za profesora Kavčića! Ovo je gest od nacionalne važnosti. Upravo tako: obrazovanje, zdravlje i informisanje kao i čist vazduh i voda su od javnog interesa – i treba da budu dostupni svima! Podržimo profesora Kavčića!

  2. Hajde da vec jednom eliminisemo Hrvate iz te oblasti. Apelujem na gospodina da napravi ne smao dobre vec zanimljive udzbenike za decu sa lepim slikama, ilustracijama i primerima.

  3. U ovom tekstu navedeno je nekoliko spornih činjenica. 1. Javni servis RTS ne šalje besplatno informacije u etar. Gradjani to plaćaju kako kroz taksu na električno brojilo, tako i iz republičkog budžeta. 2. Zavod za udžbenike ne može da dobije status „javnog servisa”, jer ta mogućnost je nezakonita. Zavod je bio godinama javni servis, ali je zbog lošeg rada izgubio poverenje. U nastaloj konkurenciji nije mogao da se bori sa kvalitetnijom konkurencijom izdavača, pa pribegava manipulaciji da se njegovi udžbenici plasiraju na volšeban način. 3. Aleksandar Kavčić je očigledno radio na rešenju problema pouzdanog čitanja zapisa na hard-diskovima, ali je ideja valjda vlasništvo i njegovog mentora nad pomenutim patentom.
    Pritom se prvenstveno mora voditi računa i o kvalitetu ponudjenih udžbenika, kao i o dodatnim troškovima za njihovo umnožavanje i distribuciju. Dakle ideja je jednostavna i jeftina, ali da li je baš tako?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.