Aleksandar Mitrović (20), koji je u četvrtak automobilom pregazio maloletnu Andreu B., a zatim pobegao sa mesta nesreće, saslušan je u subotu po podne pred Višim sudom u Beogradu i, nakon toga, određen mu je pritvor od mesec dana. Pritvor je određen zbog postojanja opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao da utiče na svedoke, ali i zbog teških okolnosti krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Prema odluci suda, istraga protiv Mitrovića je pokrenuta zbog sumnje da je izvršio „teško delo protiv bezbednosti saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi“. Kako se navodi u rešenju za sprovođenje istrage, Mitrović je vozeći džip neprilagođenom brzinom prošao kroz crveno svetlo na semaforu i tom prilikom usmrtio Andreu B. Inače, na mestu gde se dogodila nesreća, dozvoljena brzina kretanja je 40 kilometara na čas.

Sa druge strane, Mitrović je na saslušanju rekao da je vozio brzinom od oko 70 kilometara na sat, te da je na semaforu bilo zeleno svetlo za njega. Takođe, on je naveo da je video devojku kako pretrčava ulicu i u tom trenutku pokušao da zakoči, ali da je bilo kasno.

Podsetimo, nesreća se dogodila u četvrtak oko 23.30 u Ustaničkoj ulici u Beogradu. Mitrović se, nakon što je džipom marke BMV 5 naleteo na devojku, nije zaustavio na mestu nesreće već je nastavio dalje. Od siline udarca devojka je „letela“ 30 metara.

Kako je kasnije rekao njegov otac – Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink, Aleksandar je mesto nesreće napustio jer je doživeo panični napad.

Aleksandar Mitrović se policiji prijavio dva sata posle udesa, a u policijsku stanicu je došao sa ocem i advokatom. Alko-testom nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

Sahrana

Na beogradskom groblju Lešće u subotu je sahranjena Andrea B. Sahrani je prisustvovalo više od 50 osoba, ali nije viđen niko od članova porodice Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari