Aleksandar Popović: Naučna politika SNS podstiče uravnilovku

Predsednik Saveta Univerziteta u Beogradu za Danas

Ostavite komentar


  1. Covek napisao sustinu isprabne naucne politike
    Svojevremeno Tibor Sabo to i primenio…

  2. Zašto uvaženi profesor nema petlju da kaže da profesori na Pravnom i Ekonomskom imaju plate 4000 evra, a objavljuju u fakultetskim zbornicima?

  3. Naučna politika (u delu koji se odnosi na drustvene nauke) praktično ne postoji. Ono što piše u nekim dokumentima ne uzimam ozbiljno jer je, izmedju ostalog, suviše daleko od realnog stanja i nema uticaj na praksu. Pojednostavljeno govoreci, društvene nauke u ovoj zemlji ne trebaju nikome i služe samoj sebi… Otuda je u tekstu priča o položaju društvenih nauka pomalo pojednostavljena. Promene u ovom delu nauke nisu moguće bez promene kompletnog sistema upravljanja državom, bez promene obrazovnog sistema, bez radikalne reforme postojeceg sistema institucija koje se bave naucno-istraživačkim radom …U odsustvu većih ulaganja u projekte čiji rezultati treba da imaju praktične vrednosti, bez konkretnih mera sistematskog jačanja uporedivosti na medjunarodnim nivou, itd. uravnilovka izgleda najviše odogovara značajnom delu kako onih kojih se to tiče tako i onih koji bi možda trebali da odlučuju o tome …

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.