Aleksandar Rukavišnjikov: Ruski vajar srpske istorije

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. „Nije se ovde kritikovala Rukavišnjikova kompetencija i izvedba, ne.“ koji ste vi nato pamflet.

    1. Kako hocete ali zupan je promasaj. Ali lova je dobra,pola milona nije za baciti.

      1. Можда нисте упознати, али обрачун „колико за материјал толико за руке“ не важи за вајарске радове.

    2. Iz nekoliko prethodnih intervijua sa autorom jasno je da imate posla sa profesionalcem ,poznavaocem skulpture .Kritike upucene ne racun autora su iz ugla ideologije modernizma od tzv.vizuelnih umijetnika koji citav zivot zive na racun institucija i na trzistu umijetna ne postoje.Ne zato sto su losi trgovci vec sto je to sto rade isprazno i mediokritetska repeticija moderne kako je njihovu bezukusnu corbu nazvao Bodriar , i ne samo on vec i njihov guru Bonito Oliva u to u sred Beograda Guruu artistickog prenemaganja i dezurnom moralisti Atanackovicu preporucujem glinu ruke pokusaj uraditi realizam i tad ces postati svijestan svog netalenta.

      1. promasili ste temu, mislio sam na to da naslov ne odgovara tekstu. Sto se tice umetnosti, u to se razumem kao av u vakcine

  2. Čaršija k’o čaršija, uvek se bavi zaludnim poslom. A na srpsku „stručnu“ javnost ne treba trošiti reči. Neko bi stvarno mogao pomisliti da je ovde u pitanju protest zbog nekakvog urbanističkog promašaja, ali ih demantuje jačina i orkestriranost napada i količina otrovnog jeda koja se u tim napadima proliva. Tad shvatiš da je to za negatore postalo prvorazredno političko pitanje. Kao da svakome u Srbiji već odavno nije jasno odakle vetar duva.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.