Nekrofil iz Nambije

Ostavite komentar


  1. Ne pisi o vremenu u kome nisi ziveo.Tito i kompanija pobili su i previse nevinih ljudi da bi zasluzili bilo kakvu pocast.Njihovo „veliko“ delo raspalo se u ratovima.

  2. To kako je Gangula brinuo o svojoj opštini vidi se u činjenici da su Novi Beograd i Ledine ggodinama već carstvo divlje gradnje. Novi Beograd je nepovratno uništen u vreme kad je Gangula bio gradonačelnik. Prođite, pogledajte, idite ka aerodromu da vidite kako izgleda najružnije naselje na Balkanu.

  3. Prvo, odličan tekst, bravo Uglješa. Moram da odgovorim na komentar gde upozorava autora teksta da ne piše o vremenu u koje nije živeo. Autor je naglasio da ne ulazi u to da li su te ličnosti same po sebi bitne,već da je to postalo kulturno nasledje Beograda, čak je napravio paralelu sa Putinom i Lenjinom. Pa kako je moguće da ne čitate tekst pažljivo ili ne razumete…

  4. Bravo za profesionalizam, istinu, pismeno napisan tekst!
    Ove ideje Gradonačelnik a je samo skretanje pažnje sa životnih problema, sa rudarenja i Kosova!

  5. Žalosno je to što takva osoba bude gradonačelnik…
    Da se neposredno bira, za tu funkciju ne bi mogao ni da se kandiduje…
    Međutim, ovo je Srbija, a samo u njoj on može biti gradonačelnik, Mona ministar…..
    Nepismeni ne razumeju istoriju, a takvi prave nepopravljive greške.
    Ovim aktom se odričemo antifašističke borbe i doprinosa koji je ovaj narod dao.
    Sramotno…

  6. Ko neko ko je živeo u to vreme (a valjda živim i sad), znam jako dobro ko su bili partizani a ko četnici, naročito zato što sam se informisao iz prve ruke (bake, deke, stričevi, šira familija)… Četnicima i sličnima je mesto u zaboravu, pola Istočne Srbije su zavili u crno, i to svoj narod! Partizani nisu bili cvećke, ali od njih je stradalo puno više kolaboratora nego nevinih (što se može nabrojati na prste). Posle rata je bilo tu avega i svačega, a kao što je to slučaj danas, i tada je bilo puno „presvučenih“ partizana koji su pravili svakakve gluposti. Tako da, ne talasaj previše i ne čačkaj nešto što se praviš da znaš. Sigurno su tvoji bili među četnicima, nedićevcima i sličnim zlotvorima čim navodiš da su bili nevini.

  7. Nema Šapićeve izjave bez „bisera“. Ne može čovek da promaši.
    Zaboravili ste urme koje se polažu…umesto urne. „Samo“ jedno slovo pogrešno.

  8. Za Sapica gnjidu ok. Ali greska Srbije i tebe sto zovete kulturnom bastinom Tita,ako sam dobro shvatio, koliko je nevinog naroda pobio jos i da mu se oda pocast. Cvrc Milojko i tebi i njemu

  9. Objavljujete uglavnom komentare onih koji su za Tita, koje ne interesuju zlocini koje je on pocinio u miru kada je imao svu drzavnu silu u svojim rukama i tada je pobio preko 100 hiljada Srba u Srbiji koji nista nisu bili krivi sem sto su bili obrazovani i pismeni. Ubijao je od kraja 1944. pa do 1948. kada se posvadjao sa Staljinom pa je morao da se ulizuje zapadu.Ali je ubrzo osnovao logor na Golom otoku gde je takodje tamo slao Srbe i tako ih tamo psihicki zlostavljao da se takvo psihicko zlostavljanje nije do tada u svetu desilo. I posle Golog otoka je nastavio sa zlostavljanje Srba u Srbiji tako sto nije potomcima oficira Kraljevine Jugoslavije dozvoljavao da se zaposle u drzavnim sluzbama i preduzecima a tek kako je sa tajnim sluzbama vrsio ono ubijanje srpske dijaspore po svetu. I mi danas covamo njegov grob i to u muzeju koji smo nazvali Kuca cveca. Znam da ovaj komentar vi necete da objavite ali bar ga procitajte. Mnogi moji prijatelji i kolege su mi rekli da ste vi komunisticki medij i da vise ne citaju vase vesti i tekstove a ni ja pored ovako nekorektnog clanka vise necu pogledati vase vesti i clanke.Zbogom.

  10. Samo nek je uglješa dobar čovek i stručan, jes da mu fali jedno 5 zareza, ali dobro. Evo od mene gratis: ,,,,,

  11. Tekst je na mestu. Ne treba dirati u proslost. To je nasa istorija i mi smo je krojili. Gde su bili nasi SRBI da se suprotstave tim delima koje pripisujete Titu?

  12. Napraviti muzej genocida zrtava iz 2. svetskog rata i zrtava komunizma, ali tako da izgleda kao Ikea, onaj ko udje mora da prodje pored svih slika i dokumenata, nema preskakanja i izlaza. A na kraju premestiti grob „najveceg sina vasih naroda i narodnosti“, da postovaoci tog bozanstva moraju da vide sta je nepojmjanik, njegovi sledbenici i pribatelji iz ndh radili.

  13. Slažem se sa autori teksta da na ovakav način ne možemo da ispravimo istoriju jer ona je takva kakva jeste. Još uvek su komunistička deca živa, rodili se u komunističko doba sa roditeljima koji su im pričali da je biti ustaša i četnik jedno te isto zlo, da su oni oslobodio i i heroji, tako da bi ta rasprava trajala u nedogled.

  14. Nije ovde bitan Šapić. Bravara treba deportovati u Kumrovec (ako ga hrvati prihvate), a na tom mestu izgraditi sportske terene za tenis i dr. sportove.
    Treba porušiti sve partizanske spomenike.

  15. Potpuno se slazem sa Vama. Najbolje bi bilo da nadju dtrugog gradonacelnika ali je to u redovima vladajuce stranke nemoguce. 95% procenata su kao on Gangule

  16. Niko, na svetu belom, normalnom, ne izmesta centar grada, pa zatim atifa spomenike, koji btw imaju najvise turistickih posetilaca i donose profit. Samo ludi Gangula i neki ovi vajni komentatori „znalci“! Bolje bi im bilo da uce malo, prelistaju istoriju.

  17. Jedno veliko BRAVO! Ipak se neko našao da mu kroz ovaj tekst pokaže da „dr gangula“ nije nedodirljiv. Nešto pametno da pročitam ovog jutra.

  18. Kvazi-intelektualno prenemaganje. Nije mnogo pametan kao što misli ovaj novinar. A za grobnicu je u pravu.

  19. Zasto komunisti da se sahranjuju van groblja? Mesta za mrtve? Valjda sto su besmrtni. Na Kalemegdanu je tumbe otomanskog pase i ovih 4 komuniste koji su bili aktivni da se Srpski narod unisti, da se Kosovo otcepi od Srbije itd. Isto je i sa bivsim marsalom. Neka ide na groblje medju mrtve gde mu je i mesto. Sapic je u pravu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.