Aleksandar Šapić: Zatvaranje Savskog mosta početkom novembra 1Foto: BETAPHOTO/BEOINFO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će radovi na uređenju Bulevara Mihajla Pupina biti završeni do početka školske godine, a zatvaranje Savskog mosta najavio je za početak novembra.

Šapić je na konferenciji za novinare upozorio da će zatvaranje Savskog mosta u „prvom trenutku stvoriti gužve“, ali ne očekuje velike, jer preko tog mosta dnevno prođe između 6.000 i 7.000 vozila.

Povodom radova na Bulevaru Mihajla Pupina, Šapić je naveo da je ostalo da se urade staze oko kružnog toka, koje sada ne ugrožavaju odvijanje saobraćaja.

„Pored toga smo skroz presvukli i Brankov most, svih šest traka, što nije rađeno više od 15 godina“, rekao je Šapić.

Šapić je naveo da su na taj način stvoreni svi preduslovi da se normalno krene u novu školsku godinu, a onda će biti nastavljeni radovi na novom kružnom toku na uglu Bulevara Nikole Tesle i Ušća.

„To očekujemo da završimo do kraja jeseni, a treći kružni tok koji ide na uglu Bulevara Milentija Popovića i Mihajla Pupina, ostavićemo za leto, kada bi trebalo da bude manja frekvencija saobraćaja“, najavio je Šapić.

Prema njegovim rečima, nakon toga ostaće kružni tok na Zemunskom putu i Vladimira Popovića koji će biti urađen onda kada bude završen most.

Šapić je naglasio da će na taj način u potpunosti izmeniti saobraćajna „logika“ i arhitektura, naročito na Novom Beogradu.

„Od Vladimira Popovića i Omladinskih brigada je sve gotovo. Sada idemo ka Studentskom gradu i ideja je da izbijemo na Tošin bunar sa po dve trake sa svake strane“, rekao je Šapić.

„U Karađorđevoj ulici vraćamo asfalt i to očekujem da završimo u narednih par dana. Bulevar Vojvode Bojovića, tj. kružni put oko Kalemegdana smo proširili i tu više nema semafora“, dodao je Šapić.

Prema njegovim rečima, na taj način stvaraju se preduslovi za zatvaranje Savskog mosta, koje je planirano za novembar.

„To je projekat koji izvodi kineska kompanija. Mi smo investitori, a Vlada Srbije finansijer. Sve što je bilo do nas završavamo, već su krenuli da čiste i pripremaju teren za postavljanje mašina“, zaključio je Šapić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari