Ni jučerašnje premijerno obraćanje javnosti Alberta Nađa, u svojstvu klupskog koordinatora za sportska pitanja sa pojačanim ovlašćenjima, nije skroz razvejalo sumnje u vezi statusa trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića.

Čak ni javna podrška predsednika Dragana Đurića stručnjaku, koji je solidarišući se sa smenjenim sportskim direktorom Mladenom Krstajićem dao ostavku a onda se predomislio i odlučio da nastavi sa započetim poslom, ne znači da neće do starta priprema, sledećeg ponedeljka, doživeti sudbinu prethodnika Slaviše Jokanovića i Gorana Stevanovića, čije su „glave“ odletele samo neki dan pošto je uprava, u medijima, „čvrsto“ stala iza njih.

– Partizan ima trenera. To je za sada Aleksandar Stanojević. Niko iz kluba nije izjavio da je smenjen niti najavio da će se to desiti. Tako da je sigurno trener do 16. januara. Mada, znate kako je u životu. Nema nikakvih garancija. Ni za sebe ne znam da li ću sutra sedeti na ovom mestu – kaže Nađ, koji je novinare primio u kancelariji oteranog Krstajića (i juče se proveo neko vreme na stadionu), ali ne i u fotelji (za sada) jedine žrtve raskola u Humskoj.

– Partizan ima trenera, ali nema sportskog direktora. Dobio sam nova ovlašćenja, ali nisam novi Mladen Krstajić. Moj posao je da u slučaju ponude za nekog igrača o tome obavestim Upravni odbor, čija je poslednja. Kao što je oduvek bilo – tvrdi jedini član UO koji je glasao protiv otkaza Krstajiću, uz opasku da to ne znači da je njegov „čovek“.

– Ja sam samo mamin i tatin čovek, moje dece i Partizana, čiji interes mi je uvek bio iznad svega. Nemam nikakav problem u komunikaciji ni sa Krstajićem ni sa bilo kim u Upravi i klubu, a sa Stanojevićem sam u stalnom kontaktu od kada me je zvao i obavestio o odluci da ostane – objašnjava Nađ, koji nije znao, hteo ili smeo da otkrije termin sledećeg UO, na kojem bi Stanojeviću navodno trebalo da bude uručena šut karta, a na njegovo mesto bude postavljen Lotar Mateus ili neki od mnogo kandidata s kojima je vrhuška četvorostrukog šampiona pregovarala.

Nađ je, kaže, na vezi i s igračima, koji su „prirodno“ uznemireni „burom u klubu“, ali imaju svoje obaveze i preča posla.

– Sve vide, čitaju i čuju, sigurno se i raspituju, ali njihovo je da treniraju, igraju i prave rezultate. Ne znam da li će im se možda predsednik obratiti na prozivci, ali oni su svesni da im je zadatak odbrana duple krune – zaključuje Nađ.

Volkov ostaje, pričaćemo s Diarom

Nađ tvrdi da su fudbaleri „parnog valjka“ tražena „roba“, ali i priznaje da su u klub stigle ponude samo za levog beka Vladimira Volkova i napadača Lamine Diaru.

– Odbili smo ponudu Sent Etjena za Volkova, jer je tek šest meseci ovde, mislimo da može još mnogo da nam da, a ni finansijski deo nam nije bio prihvatljiv. Tareza iz Kazahstana hoće Diaru. Tražili su ga i iz Kine i japanskog Džef junajteda, ali smatramo da je za igrača takve klase ponižavajuće da ide na probu. Razgovaraćemo s njim i videti kakvi su mu planovi – otkriva Partizanov operativac.

Pretplatnici: Đuriću, odlazi

Navijači crno-belih su na razne načine (grafitima na stadionu, skandiranjem na utakmicama drugih sportskih sekcija Sportskog društva Partizan, hakovanjem klupskog sajta, lepljenjem pogrdnih postera) pokazali da su na strani Krstajića i Stanojevića, a protiv predsednika Dragana Đurića, a jučerašnjim otvorenim pismom stotinak potpisanih vlasnika pretplatnih karata još jednom su tražili od prvog čoveka kluba da napusti Humsku, jer je „neozbiljan, neprofesionalan“ i „izgubio je svaki kredibilitet“.

– Klub kojeg volimo nije niti Vaša privatna svojina niti Vaša igračka sa kojom možete da činite šta Vam je volja. Vi ne radite u interesu FK Partizan i zato morate da odete s mesta predsednika kluba – poručio je deo onih koji ne dobijaju za džabe ulaznice nego mesto na tribinama sami plaćaju, uz taksativno navođenje Đurićevih štetnih odluka (brza prodaja Savića i Nastasića, ukidanje kadetskog turnira…) i neispunjenih obećanja (gradnja novog stadiona, klupskog internata…).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari