Aleksandar Stepanović: Nedopustivo je kažnjavati sudije zbog mišljenja

Predsednik Višeg suda u Beogradu

Ostavite komentar


    1. Овде ништа није нормално. Судски систем не штити народ и државу већ власт и парајлије (тајкуне) ПО СЛОБОДНОМ СУДИЈСКОМ УВЕРЕЊУ! Ако почне по закону (који, такође, неваља) онда се нађе под оптужбом и описом „пијаног и плота“, али увек изађе на исто: они са влашћу и парама не страдају!

  1. Samo jedna primedba, van bilo kakve politike. Na zapadu gde ja zivim postoji “ Droit de Réserve“ sto obavezuje drzavnog funkcionera da javnim govorom i pisanjem ne izrazava licna misljenja i stavove, u protivnom se izlaze sankcijama.

  2. Drugim rečima ovaj režim nas vraća u boljševićko društvo. Tek kad sudstvo bude nezavisno Srbija može očekivati napredak i priključenje civilizovanim društvima.

  3. Najzad da se pojavi neko ko je pošten kao čovek,a posle i kao predsednik višeg suda u Beogradu, i da kaže narodu istinu o sudijama i našem tužilaštvu(korum……… Dolovićka)koja nije pomenula, ni ispitala ni jedno krivično delo( kojih ima na gomilu) za lopo….. e krimina……..e iz vla….. i, plašljive i koru……….. e sudije koje sude kako im vla….. naredi ne poštuju Ustav i zanone Srbije strahujući za svoj položaj i posao sudije,(Sudjenje sinu Ž. Mitrovića ubici devojke dzipom i bekstva sa lica mesta dobio 11 meseci nošenja nanogice kući) pa sudjenje za ubistvo na naplatnoj rampi (koja je uklonjena i nema je više, a svedoci su rekli ko je vozio i sudjenje ce trajati dok krivično delo ne zastari, nažalost) ali nadam se da ima još poštenuh i nekorumpi…… sudija da spašavaju poverenje koje je narod izgubio u pravosudje i uzeće stvar u svoje ru….. e ako se nešto ne promeni, a iskteno se nadam da hiće jer sam i ja radio u pravosudju 27 god, i nikada nismo bili ovako poniženi od vlas…..

  4. Kakvo je DRUŠTVO u kome jedan SUDIJA izjavljuje ovako nešto kao u naslovu??
    Predpolitičko?¿
    Ne.
    Divljačko- plemensko sasvim.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.