„Teme kao što je litijum počinju da ga čine nervoznim“: Zašto je Vučić zaćutao na pitanje Zorana Stanojevića?

Ostavite komentar


  1. Vučićevo ćutanje na pitanje Zorana Stanojevića o litijumu može ukazivati na njegovu svest o osetljivosti te teme.

  2. Ova situacija može stvoriti utisak da se suočava s unutrašnjim pritiscima, ali i da je svestan potreba javnosti za transparentnošću. U tom smislu, ćutanje može biti strategija da se izbegne dalja eskalacija tema koje bi mogle ugroziti njegov autoritet ili stabilnost.

  3. Srbija je još od vremena bune protiv dahija,želela da modernizuje zemlju
    Svesna da zaostaje u industrijskom razvoju,nekada joj je uspevalo da nadoknadi izgubljeno a nekada pogotovo nakon drugog svetskog rata,u okviru Jugoslavije želela je da brzim i krupnim koracima napravi pomak nacionalizacijom,elektrifikacojom i pretvaranjem seljaka u radenika preko noći.
    Sve je to imalo za cenu da su vekovna zanatlijska zanimanja kao što su,navešću samo neka na primer
    Bojadžija,abadžija,jorgandžija otišla u zanorav,a upravo jorgandžija gde se uposleni služe iglom i koncem su doprineli da se predcednik ne seti te informacije,jer je rodjen decenijama kasnije
    I to je jedini razlog što je zaćutao a ne što nije mogao ili umeo da doskoči voditelju

  4. al su botovi poranili da promišljeno/dubokoumno odbrane ovu notornu budaletina od samoproklamovanog stručnjaka za sve i svašta

  5. Питали бабу зашто она увек на питање одговара питањем а она каже:
    -Зашто ја не би на питање одговарала питањем?

  6. Kaze Vucic da ce se o kopanju Litijuma odluciti kroz 2 godine. Ko ce odluciti kada njemu tada istice mandat. Opet laze i manipulise.

  7. Kao što reče vaš kolega Nemanja Rujević u tekstu ispod, „preterano analiziranje može da odvede u proseravanje“.

  8. Otvorite rudnik, al’ u slučaju neke havarije, garantujete celokupnom svojom imovinom, imovinom bratije, kumova, prijatelja…Može tako?

  9. Ne može Vučić da se istrčava , možda je zaista na lapo lapo u vezi sa Litijumom iz Srbije , ali ako Dačić Ivica četiri puta promeni mišljenje u vezi istog ,jednom je ZA jednom je PROTIV , jednom je Za i četvrti put jednom je PROTIV eto rešenja i za Vučića , mora da se sluša i Dačićevo mišljenje .
    Evo na primer da kojim slučajem Vučić ima svoj podrum i ispod zemlje mu je neko našao zlato , da li će dati on drugome da ga kopa i prodaje po svetu ili će sam da ga vadi, sigurna sam da će ga sam vaditi, ako želi ako ne želi ostaviće ga da tu čuči do , nije važno do kada , do god bude došlo vreme da nam Litijum bude mnogo koristio .

  10. E moji komentatori. Pa vucic je tri koraka ispred vas. Nije poenta litijum već privid da je i RTS i Zuti bujke protiv njega u borbi za budućnost Srbije. On zna da njegovi biraci znaju da je prerada litijuma štetna i da ne može da ih ubedi u suprotno i onda neodgovaranjam na pitanje staje na njihovu stranu i homogenizuje biracko telo. Na kraju će Srbi odluciti ; da štetan je litijum, ali ćemo kontrolisati proizvodjaca i to po EU standardima i biti daleko bogatiji nego sada. Znaci nešto povećan rizik od zagadjenja ali plata 1000 evra. Pa ko može da odoli.

  11. Objavljujete više botovskih komentara, nego normalnih. Stiče se utisak da ležete da rudu…

  12. @Ana, rekoh vec nekoliko puta vreme je da odrastete, ali izgleda ima vremena, kada budete odrasli razumecete mnoge stvari.
    G-din. Stanojevica sam svojevremeno puno cenio ali u ova vremena ne mnogo mada imam razumevanja da se pitanja dostavljaju u napred radi dobijanja odgovora koje prijaju usima. Nije g. Vucic zastao zato sto ne zna odgovor nego mora da se ostavi utisak kao da je sateran u cosak sto bi narod rekao. Podcenjivacki govor g. Vucica o Profesorima, Dr. Nauka, clanovima SANU i ostalim naucnicima koji razumeno objasnjavjaju zasto su protiv te ekonomista koji kazu ekonomska neisplativost i gubitak, sve vise lici na ono „e necu vise da se igram sa vama vratite mi moje igracke“. A za botove samo napred, ima vremena ali izgleda i ne tako puno da vam dodje nesto sa nekog mesta u glavu. Ziveli

  13. Toliko je očigledno da je Vučić uzeo unapred debele pare da bi se kopao litijum. I naravno da je on glavni zagovornik kopanja. Naći će svoje naučnike koji će dokazati da je kopanje litijuma nešto najzdravije za Srbiju, pričaće kako će kopanje litijuma doprineti ogromnom rastu standarda u Srbiji, i već razne druge budalaštine i manipulacije. Istovremeno zloupotrebljava sve moguće medije i državne službe da vrše pritisak i ucenjivanje naroda da pristane na kopanje. Ali, izgleda da je ovog puta baš preterao! Narod se digao, i to tako da ga čak ni Vučić zajedno sa kontrolisanom opozicijom ne može da kontroliše! Narod je dovoljno svestan da bi kopanje litijuma izazvalo nepovratno zagađenje na ogromnom prostranstvu i da bi nam ugrozilo pijaću vodu u pola države. U ovoj emisiji Vučić je verovatno unapred rekao voditelju da bude malo slobodniji u pitanjima, ali izgleda da nije očekivao baš toliku slobodu da ga propituje i insistira na odgovorima na važna pitanja! Zato se zbunio i delovao jadno i patetično kada je besno iznosio svoje besmislene teze.
    Ali, ćeraćemo se još! Ovo je samo jedan od pokazatelja da će Vučić slomiti zube ako nastavi sa insistiranjem da se kopa, ali on nema kud! Uzeo je velike pare i sad više nema nazad!

  14. Vučić nije propustio da ponizi voditelja što mu je manir kada se prepadne od pitanja, jer tim napadom na voditelja on pokušava da sakrije svoj strah i neznanje. Time je zabašurio pitanje od koga mu se digla kosa na glavi, od koga se prepao. Pokazao je kakva je nula od čoveka jer sa pozicije moći (predsednik države) nevaspitano napada ni krivog ni dužnog čoveka koji radi svoj posao i to samo iz razloga što je kukavica da odgovori na pitanja. Ne sme da odgovori i zato je besan. Ne može da sakrije bes što je uopšte i pitan i litijumu. On najviše voli poltrone i ulizice pa se iznenadio pitanjem. Najbolje bi bilo da je sam sebi napisao pitanja i odgovore, to najviše voli, tako je najpametniji i najlepši, najhrabriji, sve složi ko Panta pitu. Kad ne može da „složi“ onda se izdere ili ponižava novinare i voditelje. Tako uvek radi, ali kad nije mogao da izvrda odgovore onda se obrušio na voditelja.
    Svi su uživo mogli da vide koja je kukavica i kako je iz njega izbija mržnja što se neko usudio da ga pita šta njemu nije milo, i to u javnom servisu i direktnom prenosu? Zato on nikome ne sme na crtu da izađe za neki duel jer bi se videlo koliko je nesposoban da se kontroliše ali i da nema pojma šta radi, samo da mu vlast niko ne dira. A to može samo ako narodu servira svoje laži.

  15. Botovi ohladite malo,
    znam da imate zadatak i plaćeni ste našim parama samo da ga branite i lažete narod za njegov račun ali nismo svi idioti.
    Svi znamo Vučića kolika je kukavica da ni na pitanja novinara ne odgovara jer ne sme, mogla bi mu slučajno izleteti istina kao što mu se dešavalo kad ne pazi. Na primer kao ono „izgleda da ćemo ( zbog rudnika) morati da raselimo mnogo veći broj ljudi nego što smo planirali“ ….pa se sad Ana Brnabić ubija od posla da nas ubedi da će rudnik na „planini Jadar“ biti tako zdrav da se niko neće seliti, ko je to rekao sve se ona čudi i iščuđava…pa sada moraju da paze šta Vučić govori da mu nešto što tajno dogovore ne izleti pred narodom bar dok ne prođu neki izbori a onda može Srbija i svi mi sa njom na doboš, ko plati više neka nosi?
    Dakle znamo se. Ne pravdajte ga više, neodbranjivo je.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.