Treba li verovati Vučiću kada kaže da se bez saglasnosti naučne zajednice neće ulaziti u projekat „Jadar“?

Ostavite komentar


  1. Ne treba verovati Vučiću već onim fanaticima koji kažu da neće dijalog, referendum već prihvataju samo obustavu projekta. I treba verovati onim „ekspertima“ iz opozicije poput Seke, Topalka i sličnih. Sve sami autoriteti.

  2. Još jedna u nepreglednom nizu izmišljotina, laži i obmana našeg Von Minhauzena… Ovo smo već čuli više puta i videli šta se dalje dešava… Džabe smo krečili…

  3. Ne jer on laze cim zine, to je pokazao milion puta do sada. On je covek kome ne treba verovati.

  4. Ovaj satrap je samo jednom u životu bio iskren, to je bilo tada kad je rekao: „Ja sam naredio rušenje u Savamali“.

  5. „Treba li verovati Vučiću“
    Biblija kaže: „Za mrtvim plači, jer mu se ugasila svetlost; plači i za ludakom, jer mu se ugasio razum“

  6. Vučiću se ne može verovati ništa! Patološki lažov! Dovoljno je dokaza iz nedavne prošlosti kako taj čovek laže i manipuliše.

  7. Kada bude potrebno on će da okupi naučnu zajednicu, da kaže „Jel tako da može“, oni će tri puta da kažu „Amin“ i forma zadovoljena, obećanje ispunjeno.

  8. Njemu veruju samo glupi, neobrazovani i oni koji imaju interes. Mi ostali ga ne smatramo svojim predsednikom, i to odavno.

  9. Verovati Vučiću Aleksandru? Pa njemu ne verujem ni kad kaže da je danas petak…

  10. Ne treba. Pa narod je rekao da nece. Nacice on svoje poslusnike medju naucnicima i bice kako on kaze.

  11. Posle fijaska u Malom Zvorniku,ovaj skup je bio zatvoren za javnost,izuzev propagandnog obracanja autokrate,nije hteo da dozvoli mogucnost da neko od prisutnih kritikuje,argumentovano,ovaj projekat,a da to gradjani vide.Mislim da vise necemo videti takve debate.LJudi svi na noge,zaustavimo propast i nestajanje naseg naroda.

  12. Naravno da NIKADA, ali NIKADA ne bi trebalo NIŠTA verovati čoveku koji nas TOLIKO ponižava!

  13. Vi ste postali jeftini politički pamflet ako vam je ovo prva vest danas.Iz mržnje nijedno slovo o poseti Makrona.Svi Francuski listovi objavljuju ovu vest danas.Ne volim Vučića, ali je ovo ogromna stvar za Srbiju.Više neću ni sajt da vam otvaram.Muka mi je.

  14. Vucic ce odabrane strucnjake dobro nagraditi kao sto ce isto uciniti RT i oni ce ubedjivati javnost da rudarenje nece biti stetno ali te strucnjake treba upzoriti da ce ubuducnosti biti odgovorni za stanje u prirodi i za stetu joju ce proivesti to rudarenje a koja je neizostavna.

  15. Verovali ili ne: 

    Expo Sebija 2027 je SPECIJALIZOVANA izložba (Specialised Expo) sa temom „Play for Humanity: Sport and Music for All“.

    Za specijalizovane izložbe važi da „are smaller in scope and investments and generally shorter in duration“. 

    Na wikipediji (https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_world_expositions)  po raspoloživim podacima, specijalizovani expo u Južnoj Koreji, koštao je 176,9 miliona dolara, odnosno 158 miliona eura po današnjem kursu, dakle doslovno preko 100 puta manje od planiranih troškova srpskog, koji se rade praktično potpuno bez tendera, odnosno po principu „kume, skloni ovo, a posle će se dogovorimo“.

    Samo kamate na 17,3 milijarde eura, koje planiraju da sklone će iznositi preko 860 M eur iliti nekih 30 bolnica u Boru ili zrenjaninskih fabrika vode godišnje, birajte sami šta vam više treba.

    Osim toga, Korea ima 8 puta više stanivnika i tema izložbe je bila povezana sa njihovom ekonomijom („The living ocean and the coast“).

    Ovako gledano ovo sa Litijumom je ili uslov da dobiju pozajmicu koju onda mogu da sklone preko Expo projekta i/ili samo odvraćanje pažnje jer je stotine miliona je već potrošeno. Litijum cemo kroz koju godinu dati umesto kamate.

  16. Naravno da ne treba. Stavio je interes krupnog kapitala ispred interesa drzave i naroda.

  17. Ko zna ko i kako finansira „naučnu zajednicu“, taj nema sumnje da će naučnici podržati ono što podržavaju raznorazni sponzori „civilnog društva“, koje društvo se još zove „cenzorsko društvo“.

    Zašto se tako zove? Zato što svako ko ne prati liniju „zna se čiju“ taj bude cenzurisan i eliminisan iz javnosti.

    Ukratko, podržaće litijum.

  18. Ako se prisetimo njegovih stotina pa i hiljada laži, jasno je da mu se ne može verovati. Jednostavno, čovek je pat-ološki lažov i ne ume da govori istinu.

  19. Као што је неко већ рекао: „Вучић лаже и кад лаже“

  20. Zavisi od „naučne zajednice“. Ako je SNS-ova, koju ce on proglasiti, onda mu treba vjerovati.

  21. Niste realni… Ako je to vredno koliko kazu a verovatno jeste inda ce se kopati. Dal ga kopao Vučic djilas tadic ili olaf solc ali kopace se. Ko god bude na vlasti kopace ga. Pre ili kasnije. Nema to veze sa av

  22. Има ствари које није урадио. Дирао је пензије а рекао је да неће ( када су видели рупу у буџету прича се другачије завршила) није довео Мерцедес у Прибој и тд и тд. Али будимо реални, од свих до сада је одржао највише обећања.

  23. Nikako. Ni jedna reč ne sme se verovati Vučiću. Pozvaće profesore i naučne radnike koji ga podržavaju i oni će samo iz svojih ličnih interesa da klimaju glavom. Obavezno pratiti Listu od 2000 javnih ličnosti koje su ga podržale za predsednika u decembru 2023.
    NEĆETE KOPATI!

  24. Nek nam doticni prvo kaze nesto vezano za spijuna iz Hrvatske.
    Tko je on?
    Sta je radio?

  25. SADA KADA NAM JE DAO PASTETU,
    VERUJEMO !

    SA NAMA OVCAMA I ZECEVIMA,
    VLADACE VUCIC DOZIVOTNO!

    DO POSLEDNJEG SRBINA!
    SVE CE ON NAS,
    DA POTAMANI!!

  26. „LAžE!“,drekne deda kad vidi političara na tv!
    „Ćuti!-Će čuju pa će dođu da te odvedu!“-Brine se baba.
    „Mora prvo da me uvate!“-Umiruje deda!

  27. Obavestavam dnevni list Danas da je Emanuel Makron u Beogradu.Pod hitno da posaljete svog novinara da prati susret sa Srbima i da sutra citam analizu ove posete.U protivnom vise nikada necu poslatio komentar!

  28. A naučna zajednica to smo ti tato, ti bato i ja. Naučna zajednica sa prosekom „zarada“ od 800 eur, sa izdvajanjem iz budžeta sa koliko mizernih procenata? Naći će se tu doživotni šefovi fakultetskih katedri sa brojnim privatnim „tezgama“, oni sa 70 god „još na projektima“ i ostali podobni da „upale zeleno svetlo“ za RT ali to svakako za nas ostale u apsolutnoj većini neće biti validno mišljenje struke.

  29. Naucna zajednica – sta je to uopste? Zna li on uopste sta je nauka? Ko da mu veruje bilo sta – koliko ima fake doktora oko sebe? Samo trosi vreme – vreme je da mu neko kaze da se vise ne pravi blesav.

  30. Nije bitno šta kaže. Ako je pitanje: „Treba li verovati Vučiću…“, za bilo šta, odgovor je NE!

  31. Njemu ne treba verovati ni kad każe napolj je lep i sunčan dan, treba izaći na prozor i za svaki slučaj proveriti

  32. Treba !
    naučnici ce biti jedan odabran tim , kao i sve drugo sto stavlja potpise na dokumente u ovoj zemlji .
    Nije ovde Vučić problem , predugo se već skrivamo iza njega .

  33. Njegov poziv za ucesce akad. zajednice je samo farsa. Pozvao ih je i iza zatvorenih vrata dogovara sa dekanima i direktorima instituta i fakulteta kako da napisu pozitovno misljenje a zauzvrat ce da ima da jos koji milioncic ako napise najafirmativnije za exploataciju jadarita.
    Kao sto rece nas precednik, POBEDICEMO IH!
    UUUUH bas da vidim i to cudo

  34. Ne treba verovati, ceo dan bi mogla nabrojati njegove laži za ove 30 godina a naročito ovih 12 kad je uzeo svu moć, što je kažnjivo. Činimo se da će i pilotirati ovom avionima koje kupuje od Francuske ha, ha… Bot koji nabraja one koji su protiv kopanja nek se preseli u Bor ili možda gde nema vode za piće i nek jede parizer. Topalko, Seka i drugi su persone me može ko je normalan da ponižava a lajavce da uzdiže samo zato što to godi nepomeniku.

  35. Naravno da treba verovato, koliko je tesko u Srbiji naci pet pseudo naucnika gramzivih i bez morala?

  36. Nauka je već rekla da kopanje litijuma nije dobro za naše zdravlje i ekologiju. Ja kao čovek bez ikakvih funkcijačuo čuo sam to više puta od renomiranih naučnika i akademika, a njemu kao veoma obaveštenom funkcioneru, to nikako da dodje do malog mozga, a kamo li do većeg. Nisam shvatio koju on to nauku čeka da se izjasni.

  37. Ne verujem Vučiću ni kada darove nosi. Ozbiljno, ne veruj mu. Pokušaće da te izvaćari da glasaš za njega u zamenu za hemijsku i upaljač.

  38. Naći će se grupa naucne zaǰednice koja će po moranju i moralu,a možda i novcu,reći što god treba!Samo prikazati sadašnje rudnike u čileu,australiji africi…

  39. Taj kad vam poželi dobar dan, obavezno da pogledate u nebo da li je dan ili noć! Kakvo crno poverenje njemu!

  40. Najčistiji Izbori idu sa čistim rudarenjem i najčistijim policajcem , Eliot Nesom…!!

  41. Lažov-laže. To mu je posao i od toga je napravio karijeru. Nema obraza, etičnosti, vaspitanja, kulture …samo izvitoperen mozak dobar za destruktivno. Zlo!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.