Aleksandar Vuksanović: Skandal SNS majstor 1Foto: Medija centar

Pevač Aca Lukas ponovo je dospeo u žižu javnosti ne nekim novim hitom već skandaloznim ponašanjem i izjavama koje su za njega postale uobičajene.

On je preko Srpskog telegrafa optužio popularne voditelje emisija Ivana Ivanovića i Zorana Kesića da će biti krivi ako mu majka umre i da će ih u tom slučaju baciti kroz prozor, jer pozivaju da se ne poštuju mere Vlade Srbije.

Televizija Nova S je zbog pretnji zatražila reakciju nadležni organa, a Lukas se ponovo oglasio neistinom da dvojica voditelja u svojim emisijama „konstantno pozivaju narod na građansku neposlušnost, i nepoštovanje odredbi koje je propisala legitimna vlada ove zemlje u konsultaciji sa najeminentnijim stručnjacima u oblasti epidemije koja trenutno hara celim svetom!“

Pa mu je i to bilo malo, nego je celu priču začinio porukom sa naslovnice, opet Srpskog telegrafa, da bi „Kesića pljunuo“, a da je Ivanović „pi*da i smradina“.

Aca Lukas je lice i naličje ovog režima, koga i sam svesrdno podržava. U javnosti je poznatiji po svojim skandalima, bez ikakve odgovornosti iznosi optužbe, klevete i laži na račun svih koji mu nisu po volji. Obožavalac je lika i dela Aleksandra Vučića i rado viđen gost i učesnik brojnih mitinga SNS-a.

Pre dve godine Lukas se našao na optužnici koja ga zajedno sa estradnim menadžerom i bivšim funkcionerom SNS Sašom Mirkovićem teretila da je proneverio novac fudbalskog kluba Timok, u periodu od 2013. do 2015, kada je bio predsednik tog kluba.

Pevač se nije mnogo uzbudio zbog ove krivične prijave, navodeći da „ima prečih problema“.

U to vreme se razvodio od supruge Sonje Vuksanović, koja ga je optužila za nasilničko ponašanje. Pred nadležnima je priznao krivicu, dok u javnosti i dan-danas govori da nije kriv „već je žrtva zavere“.

Sa zakonom se sukobljavao i ranije. Uhapšen je 2003. i osuđen na četiri meseca zatvora tokom operacije „Sablja“ jer je neovlašćeno posedovao pištolj. Imao je problema sa kockom i drogom, ali se, kako tvrdi, izlečio od zavisnosti. U februaru 2009. ranjen je sa dva hica u nogu dok je na parkingu na Novom Beogradu ulazio u automobil.

Muzičku karijeru započeo je kao roker u grupi Viktorija, a potom je prešao u narodnjake i razvio solo karijeru. Prvi hit mu je bila pesma „Kuda idu ljudi kao ja?“,   a onda su usledili: „Ja živim sam“, „Pesma od bola“, „Lična karta“, „Kafana na Balkanu“… Više puta je punio Arenu i Marakanu. Rođen je 3. novembra 1968. Otac je četvoro dece iz tri braka. Nedavno je postao i deda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari