Aleksić: Današnje vladike treba da se ugledaju na Amfilohija i Atanasija, oni su kritikovali Vučića 1Foto: Miroslav Dragojevic

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da Srbiji nedostaju mitropolit crnogorski-primorski Amfilohije i episkop zahumsko-hercegovački Atanasije, koji su bili poznati kao veliki kritičari predsednika države Aleksandra Vučića.

„Danas mnoge vladike Srpske pravoslavne crkve (SPC) treba da se ugledaju na njih i njihovu hrabrost da stanu uz narod, jer Crkva je za narod na ovim prostorima vekovima bila od velikog značaja u najtežim momentima“, poručio je Aleksić za nedeljnik Radar.

Kako je naveo, već dvanaest godina iz dana u dan građani žive sve lošije i lošije, što je, kaže, strategija Vučića od početka – da stvori društvo kojim je lako upravljati, siromašno i uplašeno.

„Vučić je sada u najgoroj fazi, opijen moći i ne može da racionalno prosuđuje. I Slobodan Milošević je najproblematičnije odluke počeo da donosi u poslednjim godinama svoje vladavine“, ocenio je Aleksić, prenela je NPS.

On je istakao da partije nisu organizatori trenutnih protesta protiv eksploatacije litijuma, ali ih NPS podržava kao i sve partije koje su protiv rudarenja litijuma.

„Ulog je veliki, reč je o najvećim protestima na ovim prostorima. Verujem da će od jeseni biti još masovniji“, istakao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari