Aleksić: Otkazivanje rušenja na Kopaoniku dokaz kriminalizacije 1Miroslav Aleksić Foto: NPS

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je otkazivanje rušenja nelegalno izgrađenog objekta usred zaštićene zone Nacionalnog parka Kopanik konačni dokaz potpune kriminalizacije Srbije i nepostojanja pravne države.

On je istakao da je taj slučaj u potpunosti ogolio činjenicu da svaka politička, pravna i ekonomska odluka u Srbiji zavisi isključivo od interesa koji u tome ima aktuelni režim i pojedinci kojima naprednjačka vlast dodeljuje razne privilegije.

Narodna stranka zahteva od ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da rade svoj posao i javnosti kažu zašto je izostalo najavljeno rušenje, ko će odgovarati za kršenje zakona i ko su stvarni vlasnici divljeg objekta.

Aleksić u pisanoj izjavi podseća da je Ministarstvo građevine već srušilo 79 nelegalnih objekta u nacionalnim parkovima, a da samo u ovom slučaju nije imalo asistenciju policije.

Dokle sežu pipci klike koja Srbiju pretvara u privatno vlasništvo vidi se i iz činjenice da se ovim povodom nije oglasilo ni tužilaštvo, ni bilo koji drugi nadležni organ, iako je za nelegalnu gradnju zaprećena kazna do osam godina zatvora, ukazao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari