Aleksinčani sa prekršajnim nalozima organizovano odlaze kod advokata 1foto wikipedia Bojan Lazarević

Stanovnici Aleksinca kojima je policija uručila prekršajne naloge zbog navodnih saobraćajnih prekršaja tokom ekoloških protesta danas će se okupiti ispred Doma kulture u tom mestu kako bi organizovano otišli kod advokata koji su im ponudili besplatnu pravnu pomoć.

Kako su najavili putem društvenih mreža, kod advokata će otići sa transparentima, a prethodno će se kod Doma kulture slikati sa prekršajnim nalozima.

Pozvali su i ostale žitelje Aleksinca da dođu ispred Doma kulture u 15.30 časova i pokažu svoju solidarnost.

Na prvom protestu u tom mestu protestovalo je oko 300 ljudi, a prema nezvaničnim informacijama, proteklih dana je prekršajne prijave sa kaznom od 5.000 dinara dobilo oko 100 ljudi.

Pojedini stanovnici Aleksinca dobili su i po dva prekršajna naloga, jer su dve subote zaredom učestvovali u protestima.

Mladen Krstić iz Aleksinca, na čiju je adresu takođe stigao prekršajni nalog, kazao je za agenciju Beta da niko od učesnika nije legitimisan, a u prekršajnim nalozima je navedeno da su navodni prekršaji otkriveni „neposrednim opažanjem“. Kao dokaz, dodao je, navedeno je ime čoveka koji ih je opazio.

Učesnici protesta protiv Rio Tinta, Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji u Aleksincu su blokirali saobraćaj tako što su prelazili pešački prelaz kod Glavne autobuske stanice, a u prekršajnim nalozima se to isto navodi, s tim što je to kretanje ocenjeno kao suprotno Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari