Jubilarna, dvadeseta godina postojanja za Baletski studio „Amadeus“ iz Požarevca bila je više nego uspešna što je pokazalo i nedavno gostovanje u Pragu. Nakon takmičenja u Ljored de Maru, Vršcu, Vrnjčkoj Banji i mnogo, vrlo zapaženih nastupa na karnevalima u regionu, „Amadeus“ je na „Praha Dance Open 2013“, definitivno dokazao da je na evropskom nivou bez premca u svojim kategorijama.

Trideset i četiri balerine iz Požarevca predstavilo se u 3 starosne kategorije: mini, children i junior i u 5 razlicitih stilova: klasican balet, contemporary-modern, etno, art i acro ballet. Kao solo, duo-trio, grupe i produkcija osvojili su ukupno 6 prvih mesta, 5 drugih, 2 treća, 1 četvrto i 2 šesta mesta u ogromnoj konkurenciji 220 koreografija, 2300 takmičara iz Ukrajine, Rumunije, Slovačke, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Požarevljanke su iz Praga u svoj grad donele 5 pehara za kategorije grupe i formacije i čak 48 medalja, što predstavlja svojevrsni kuriozitet za 34 takmičarke, koje su provele 4 nezaboravna dana u zlatnom Pragu.

Ovu 2013. godinu i svoj 20. rodjendan Studio „Amadeus“ će proslaviti svojim tradicionalnim Novogodišnjim koncertom koji će biti spektakularan po rečima Maje Skenderović Bonić, direktorom i koreografom BS „Amadeus“. Požarevljanke će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Beču 21. februara sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari