Ambasada SAD: Pekić blistav primer srpske tradicije humanizma

Nakon kritika jednog od spotova kampanje "Vi ste svet" o proslavljenom srpskom piscu

Ostavite komentar


  1. Ambasadi hvala sto se potrudila i pokusala da Srbiju priblizi svetu i svet Srbiji. Nazalost, ovde je negativizam garniran sa teorijama zavere i mrznjom prema svemu zapadnom nasao endemsko tlo za bujanje, cak i najvisi SANU zvanicnici, skolovani u SAD, pate od tih simptoma.

    1. Mnogo si ti naivan ili se radi o izrazito ekonomicnoj upotrebi mozga?

    2. Jelte, ma šta kažete? A Srbija mu po vama dođe kao neki Zemljin satelit što kruži oko nje dok je ambasada SAD-a „obrnuta“ Candy mašina koja se trudi da istu odbeglu od sveta privuče centripetalnom silom? Zanemarimo teorije zavere, ostaje samo nemerljiva infantilnost.

    3. Mora da je bombardovanje 99′ teorija zavjere, stajanje ma stranu Hrvata i Bosnjaka 90-ih, etnicko ciscenje Srba u Hrvatskoj pod patronatom SAD-a, te na Kosovu po dolasku tkz. mirovnih snaga na celu sad SAD-om.

  2. E, dobro je da nam Ameri objasne ko je Pekić i šta je hteo da nam poruči. Hvala im što nam otvaraju oči pa da i mi krenemo njihovim putem demokratije i još više krademo na izborima, cenzurišemo neistomišljenike, i načisto ugušimo slobodu misli i govora.

    1. Sve je obezmisljeno u zemlji Srbiji. Problem je, sto se svi pravimo da to ne vidimo. Potpuno je u pravu akademik V.Kostic.

  3. Vi Amerikanci ne razumete nas Srbe. U Srbiji vec stotinama godina „svako ima pravo na različito mišljenje“ i u istom paketu „pravo da zbog tog misljenja bude nabijen na kolac ispred prve kafane, neomasceni“. Ili da dobije „zasluzeni metak“ dok na stakama ide na posao u zgradu vlade. Zato nam nasa deca i beze od nas kod vas. Pa cak i kad vam ne ide kako bi moglo. Odrekli bismo se mi te i drugih gluposti da hocemo, ali necemo jer bi doslo do gubljenja nacionalnog identiteta. Nema jezika kojim se to moze nama objasniti. Knjizevnost nikako, Madlen Olbrajt politicki show u Rambujeu isto, masovni umetnicki performans u prolece 1999-te takodje, „Seoba Srbalja“ iz Hrvatske i druge slike uzivo takodje…filozofija, nauka, religija… nista . Jedino da Sputnjik, PINK i Informer objave istovremeno. I Vucic, naravno, kad Sloba vec nije tu.

    1. Чему острашћеност? Као да читам коментар од Р. Константиновића. Чињенице су тврдоглава ствар. Овај спот су правили исти они који су кипали бомбе у пролеће 1999. г. Тврдим да ниједан Амер није прочитао ни слово од БК, али дају вредносни суд!!! Вама је пролеће 1999. г. остало у сећању по перформансима. Ипак, мислим да и Ви треба да се чујете, мада се разликујемо, али увек ћу бранити Ваше право да се чујете, као и када сам 1999. г. професионално бранио оне који су призивали још више бомби, мада се и од њих разликујем.

    1. Da, puno je danas „Glavnih Dasa“ u Srbiji ispranog mozga.
      Eh, da je Nikola Tesla umesto u Ameriku odlučio da ode u Srbiju , među „mudrace“poput „Glavnog dase“ pa da ga oni „izvedu na pravi put“.

  4. Ustvari, bilo bi idealno kada bi Amerikanci imali oči na potiljku. Tada bi mogli da stalno gledaju zločine koje su počinili širom ove planete. Tada bi možda prikočili taj go-go fazon, kao nije važno šta je bilo nego kuda idemo. A idemo u novu izgibelj pedvodjeni najvećom demokratijom na svetu. Daleko vam lepa kuća, kauboji.

  5. Ko je vama Amerima, koji nikad niste citali srpskog pisca Pekica , objasnio sta je to on hteo da kaze? Da nije redakcija ovog Danasa ili silne Google gromade koje pisu za Danas?

  6. Ne znam kome je namenjen ovaj serijal spotova i šta treba da nam poruči. Da li su nas ovim pomazili po glavi i rekli: „Dobar si ti, mali, i ti nečemu vrediš, bez obzira na sve, deo si ovog sveta“? Ili treba da nas nauči ko su Pekić, Tesla, Pupin? Ako je to cilj da nas ambasada SAD uči ko su naši velikani, neka ide sve dođavola. Mi koji imamo nešto malo škole, sve to već znamo…oni koji ne znaju, sigurno im ovo neće otvoriti oči. Ovo je veliki propagandno-marketinški blam, veoma je uvredljivo i iritantno. I to govorim kao neko ko je izuzetno prozapadno orijentisan i odgajan gotovo isključivo na toj kulturi.

  7. Spotovi, svi a ne samo pomenuti o Pekiću, su ponižavajući, stvarno ako treba bilo kome zbog spota da verujem da su Tesla, Pupin i Pekić značajni, džaba ga bilo. I ako smo zbog toga svet, opet džaba ga bilo! I ko ima pravo da određuje ko jeste a ko nije svet, zar to nije previše i preterano, baš bi bilo zanimljivo čuti Teslu, Pupina i Pekića na ovu temu. Da, Tesla, Pupin i Pekić su nama bili poznati i 1999, mi smo se i tada osećali kao svet, al džabe neki to nisu znali.

  8. Toliko ste nam zahvalni, pa hocete da nam uzmete deo teritorije. U ime zahvalnosti ste nas bombardovali, uvodili sankcije. Bas lepa zahvalnost. A, to, da smo mi svet, znamo i bez vas. Odlicno znamo, ii ko smo i sta smo, gospodo iz USA ambasade.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.