Na inicijativu Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine u Gradskoj upravi gradonačelnik Pančeva Svetozar Gavrilović, zamenik gradonačelnika Saša Pavlov, predsednik Skupštine grada Pančeva Predrag Živković i šef Kabineta gradonačelnika Saša Vlahović sastali su se sa ambasadorom Makedonije Ljubišom Georgievskim, konzulom Marijanom Jovanovskim i predsednikom Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice Borčetom Veličkovskim.


– Razgovarali smo o položaju najmnogobrojnije nacionalne manjine u našoj sredini, o položaju Makedonaca u prethodnom periodu, danas i o onome što bi moglo da bude. Ustanovili smo da su do sada imali odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, nadam se da ćemo i u buduće održati tradicionalno dobre odnose sa pripadnicima ove zajednice. Lokalna samouprava će omogućiti pripadnicima nacionalnih manjina ostvarivanje svojih zakonskih prava – izjavio je gradonačelnik.

Uspeli smo da ostvarimo kvalitetan kontakt sa gradonačelnikom. Poznato je da je nacionalna zajednica Makedonaca najbrojnija na teritoriji grada, a verujem da ćemo i dalje ostvarivati kvalitetnu saradnju sa gradom Pančevom s obzirom da se naš Savet nalazi u njemu. U to su nas i gradonačelnik i članovi Gradske uprave uverili. Ono što je najprioritetnije u rešavanju naših problema jeste iznalaženje novog, adekvatnog, prostora za naš Savet. Sa obzirom na to da je zgrada u kojoj se Savet sada nalazi sklona urušavanju verujem da će čelnici grada brzo reagovati – rekao je Borče Veličkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari