Ambasador Slovenije najavio podršku užičkim projektima zaštite životne sredine 1Damjan Bergant u Užicu/ Foto: Grad Užice

Ambasador Slovenije Damjan Bergant bio je gost Užica i, u razgovoru sa gradonačelnicom dr Jelenom Raković Radivojević, između stalog, najavio podršku užičkim projektima  zaštite životne sredine.

Oni su, kako je saopštila gradska uprava, razgovarali o mogućoj saradnji i u drugim oblastima, a gradonačelnica ga je informisala o prioritetima i velikim projektima čija realizacija je u toku.

Posebna pažnja, kako se navodi, „posvećena je zaštiti životne sredine“ i ističe da je ambasador Bergant naveo da je Slovenija „spremna da pruži podršku pripremljenim projektima iz te oblasti“.

Dodaje se da je to bila prilika za razgovor o poslovanju Impol Sevala u Sevojnu, kompanije čiji je većinski vlasnik Impol iz Slovenske Bistrice, za koju je rečeno da je „primer veoma uspešne privatizacije“.

Razgovoru sa ambasadorom su, pored ostalih, prisustvovali Ninko Tešić, generani direktor Impol Sevala, i Mirjana Đurić, predsednica Gradske opštine Sevojno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari