Milivoje Lazić, sada već bivši trener košarkaša Crvene zvezde DIVA, u skladu sa sportskom logikom platio je danak lošim rezultatima i još gorom igrom u uvodna dva kola ABA lige.

Nezahvalna uloga „vatrogasca“ pripala je Vladi Vukoičiću koji će morati munjevito da reaguje kako se požar, koji je zahvatio temelje Malog Kalemegdana, ne bi proširio na čitavu „građevinu“ koja je ove sezone pažljivo sklapana. Popularni Divac potpisao je ugovor sa crveno-belima na tri godine, nakon što je rukovodstvo kluba skoro četiri sata razmatralo razne mogućnosti i opcije. Mladi stručnjak, rođen 1973. godine, koji je ovoga leta bio pomoćnik selektoru Srbije Dušanu Ivkoviću, prihvatio se veoma delikatnog zadatka. Zvezda želi da se ove sezone domogne fajnal-fora ABA lige, međutim da bi se plasirali na završni turnir crveno-beli ne smeju da dožive više od šest poraza u regularnom delu. Jasno je da atmosfera u timu nije na željenom nivou i da pojedini igrači nisu shvatili svoje uloge.

– U ovom trenutku najvažnije je da u što kraćem mogućem roku upoznam igrače, neke njihove vrline i mane, da uradimo sve što se može da trgnemo ekipu. Glavni prioritet nam je da pobedimo u sledećoj utakmici, potom da radimo na određenim korekcijama. Svima treba da bude jasno da ambicije Crvene zvezde ostaju nepromenjene. Što je izazov veći i pritisak je srazmeran toj veličini, ali to automatski znači da je pozicija kluba, samim tim i trenera veća – naveo je novi trener Zvezde.

Lazićev staž na seniorskoj klupi Zvezde jedan je od najkraćih u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana. Od Vukoičića se očekuje da odmah krene sa osvajanjem bodova u Jadranskoj ligi, jer crveno-beli praktično više nemaju prava na grešku.

– Svestan sam gde dolazim i na koje mesto. Vrlo dobro znam šta se od trenera koji je u Zvezdi očekuje. To predstavlja kombinaciju izazova u takmičenju sa protivnicima, ali i sa samim sobom. Želja svih trenera je da budu na nivou na kome je Zvezda, zato je velika čast i privilegija biti njen trener – zaključio je Vukoičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari