Mada su učesnici Top 16 faze iz grupe A poznati, svakom timu je važno na kojoj će „pol“ poziciji završiti prvi deo takmičenja u Evroligi. Mogućnost da večerašnjim trijumfom u Vitoriji zauzmu drugo mesto pred narednu etapu u najelitnijem nadmetanju biće motiv više košarkašima Partizana mt:s protiv Kahe Laboral u poslednjem kolu (20.45, RTS 2).


– Kaha je prilikom žreba bila favorit za prvo mesto u grupi. Ipak, odlazak startnog centra Tijaga Splitera ostavio je traga u sastavu ekipe iz Vitorije, tako da zasada nisu ispunili očekivanja. Oni su u rezultatskoj krizi i sigurno će iskoristiti utakmicu protiv nas da poprave samopouzdanje – naveo je Vlade Jovanović, trener crno-belih.

Partizan mt:s imaće puno razloga da španskom šampionu dodatno „zagorča život“. Poslednje dve utakmice pokazale su da se srpski predstavnik polako vraća u formu, ali su oscilacije i te kako prisutne u igri prošlosezonskog učesnika fajnal-fora Evrolige.

– Probaćemo da pokažemo određeni napredak u igri i da eventualno unapredimo još neke elemente. U Vitoriji nećemo biti rasterećeni, već ćemo pokušati da „potvrdimo“ prethodnih nekoliko mečeva koje smo odigrali nešto bolje. Uprkos lošim rezultatima ne samo u Evroligi, već i u domaćem šampionatu, Kaha Laboral ima odličan sistem rada, brojne trofeje, između ostalog zvanični je šampion Španije, tako da će u duelu sa nama pokušati da popravi utisak – istakao je prvi stručnjak Partizana mt:s.

Njegovi izabranici pokazali su protiv Krke u poslednjem kolu regionalnog takmičenja da u odbrani umeju da odigraju izuzetno agresivno, na granici faula. U takvim okolnostima više lakih poena omogućilo bi im da u duelu sa Kahom donekle kompenzuju očigledno loš šut sa distance.

– Upravo se u meču sa Krkom videlo koliko smo opterećeni učešćem u Evroligi. Navikli smo navijače da se plasman u Top 16 podrazumeva U poslednjih deset godina stvorena je ogromna grupa simpatizera i ta činjenica je sjajna, ali jednostavno mesto među šesnaest najboljih na Starom kontinentu ne može biti dostignuće koje se podrazumeva. U duelu sa slovenačkim predstavnikom „skinuli“ smo veliki teret, tako da se nadam da ćemo u nastavku sezone igrati znatno rasterećenije – zaključio je Vlade Jovanović.

Valensija u Top 16 fazi

Valensija je petnaesti tim koji je izborio plasman u drugu rundu Evrolige. Trojkom Duška Savanovića bukvalno u poslednjoj sekundi Španci su na svom parketu savladali Olimpiju 78:77, mada bi prošli dalje i da su izgubili jer je Panatinaikos bio ubedljiv protiv Milana (93:62). Najveći deo zasluga, ipak, pripada treneru Svetislavu Pešiću koji je preuzeo klub kada se nalazio, činilo se, u bezizlaznoj situaciji, ali je uspeo da se izbori za nastavak takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari