SAD su juče izrazile duboku zabrinutost zbog nasilja na demonstracijama u Jemenu i pozvale da se ono odmah obustavi, saopštio je Stejt department. SAD su veoma zabrinute zbog informacija o ubijenim i povređenim u protestima u Jemenu tokom protekle nedelje, izjavio je portparol Stejt departmenta Filip Krouli, koji je izrazio saučešće porodicama žrtava.


– Nasilje mora odmah da bude obustavljeno. Pozivamo jemenske vlasti da istraže brzo sve incidente i učine sve da se zaštite prava građana, kako je to obećao predsednik Jemena Ali Abdulah Saleh – dodao je Krouli.

Najmanje jedna osoba je juče poginula, a više od 100 je povređeno u sukobu između demonstranata i policije. Policija je s krovova pucala na demonstrante i ispaljivala suzavac. Dva demonstranta, od kojih je jedan 12-godišnji učenik, poginuli su u subotu na antivladinim protestima u jemenskim gradovima Sana i Mukala, u intervenciji policije koja je rasturila skupove. Na demonstracijama, koje su počele 21. februara, građani zahtevaju ostavku predsednika Alija Abdulaha Saleha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari