U okviru projekta Yenkee Doodle went to Serbia, Amerikanac Čarls Keter i mlada beogradska režiserka Ana Zulević snimiće 10 polusatnih epizoda u okviru veb serije o Srbiji.


Ovaj projekat počeo je snimanjem pilot epizode u Rumi, a na konferenciji za novinare Čarls Keter je rekao da je rumska opština prva zato što je upravo saradnja sa njenom Turističkom organizacijom bila izuzetno dobra, kao i da je TO Rume odmah odgovorila na njegovu ponudu o snimanju epizode o turističkim potencijalima, ljudima, kulturno-istorijskim spomenicima…

Čarls Keter je prvi put došao u Srbiju, kako je rekao, da shvati zašto Srbi mrze Amerikance i imao je nameru da ostane dve nedelje. Ostao je znatno duže.

-Upoznao sam divne i ljubazne ljude, prelepa mesta i želja mi je da prikažem šta Srbija ima i u drugim sredinama, a ne samo u Beogradu ili Nišu. U seriji će na duhovit način biti prikazane i kulturološke razlike između dva naroda, Srba i Amerikanaca, ali i Srbija na jedan drugi način koji razbija stereotipe o njoj – kaže Keter, dodajući da je Srbija zarobila njegovo srce. Čarls Keter je i kreator bloga Srbija u očima Amerikanaca, koji mesečno ima oko 10.000 posetilaca, a 90 odsto su stranci.

Prvu epizodu u Rumi Keter snima od 15. do 20. marta, a u planu je da se epizode snimaju i u Kovačici, Šapcu, Tari, Prijepolju, Raškoj, Đavoljoj varoši, Kraljevu, Zrenjaninu i Valjevu, a veb serija će moći da se vidi na Vimeu i Yutubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari