Koncert u Vašingtonu početkom nedelje za svetsku pop divu Madonu bila je prilika da održi mini politički govor i pozove svoje fanove da na predstojećim predsedničkim izborima u Americi glasaju za „crnog muslimana u Beloj kući“. „Danas je tako neverovatno i neobično da imamo jednog Afroamerikanca u Beloj kući, jednog crnog muslimana, što znači da ima nade u ovoj zemlji“, kazala je, između ostalog 54-godišnja pevačica.


Odgovarajući na lavinu kritika u medijima nakon što je na Jutjubu postavljen video klip sa koncerta, Madona je izdala saopštenje u kojem je navela da je namerno bila ironična kada je Obamu nazvala „crni musliman“.

„Bila sam ironična na bini. Da, znam da Obama nije musliman, iako znam da mnoštvo ljudi u ovoj zemlji ipak misli da je on musliman. Ali, šta i da jeste?“, navodi Madona. Pevačica ističe da je poenta bila da ukaže da je neko dobar čovek bez obzira kojem se bogu moli: „Ne tiče me se koja je Obamina vera, niti bi to trebalo ikoga da brine u Americi“.

Madona je više puta do sada podržala demokratskog predsednika Obamu. Prema rezultatima istraživanja, u odnosu na 2008, među glasačima republikancima u SAD je nešto više onih koji smatraju da je Barak Obama musliman, iako je zapravo hrišćanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari