Amerikanci pre 20 godina bili protiv nezavisnosti Kosova

Iz arhive Danasa: Izdanja od 7. do 13. maja 1998. godine

Ostavite komentar


  1. Interesantno, pre nekoliko nedelja bio je tekst u Danasu gde je govorio Milan St Protić, naš istoričar i intelektualac koji je bio ambasador Srbije u Americi i svedok je mnogih dogadjaja iz tog perioda. Jasno je rekao, glavno načelo spoljne politike svih velikih sila, pa i Amerike je : zavadi (podeli) pa vladaj tj. divide et impera.
    Miloševć je bio diktator, željan vlasti i moći. Nije bio nepozat Amerikancima ni pre dolaska na vlast jer je kao komunistički amaratčik, bankar bio u Americi. Problem Kosova nije od nastao za vreme njegove vladavine niti je mogao da bude rešen.
    Ali kad vidim sadasnju perfidnost zapada, ulogu SAD u ratovima 90-ih do bombardovanja Srbije, etničko čišćenje sa svih prostora i strašno poniženje srpskog naroda i nametanje krivice „genocida“, ne mogu da prihvatim tezu da smo mi sami krivi. Teško je da se poveruje da su SAD saveznik i prijatelj Srbije. SAD su prodale i generala Dražu, koji je spasio stotine života pilota saveznika. Za razliku od njih, Nemačke koja je svoje saveznike iz 2. svet. rata Hrvate, podržala 90-tih i prva im priznala Neovisnu Državu Hrvatsku.

    1. Tekst ne bi bio vredan pažnje da se ne iznose neistine. Loše stanje na KiM je rezultat ponašanja Srpskog življa (desetine hiljada Srba je prodalo svoja imanja po bezobrazno visokim cenama i otišlo sa tih prostora, nisu plaćali komunalije itd isl) i katastrofalne politike S. Miloševića. Draža je bio izdajnik, saradnik okupatora i ubica svog naroda zarad mira sa fašistima (vrlo često su bili nerazdvojni saradnici sa ustašama, prilikom ubijanja civilnog stanovništva) a Amerikanci su bili na strani antifašista pa tako i protiv Draže (koji se lažno predstavljao sve do ’43.g) …

  2. Ех, некада је „Данас“ читан са задовољством. Сада је супротни пол разним „информерима“, али са истим принципима.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.