Uložen trud ovoga puta nije potkrepljen rezultatom. Ana Ivanović je posle dosta neizvesnosti u oba seta poražena od Sabine Lisicki u trećem kolu Mastersa u Majamiju – 2:0 (7:6, 7:5).

 Meč je trajao 107 minuta, srpska igračica imala je odličnu priliku u drugom setu da se u potpunosti vrati u meč, vodila je 4:1, ali je ispustila prednost. Ana je, na sebi svojstven način, od tog momenta pala u igri, dozvolila je rivalki da diktira tempo, maltene u svakom narednom poenu, što je rezultiralo potpunim preokretom Nemice poljskog porekla. Ivanovićeva se nije tokom meča žalila na izrazite zdravstvene probleme, sa kojima se borila u prethodnom duelu, eliminacija u trećem kolu njen je najlošiji rezultat na Ki Biskejnu još od 2010. godine. Tada je takođe eliminisana u trećem kolu, a onda je četiri godine uzastopno stizala do osmine finala. Lisicki je ovim trijumfom smanjila razliku u međusobnim duelima sa Anom na 4:2 i za ulazak u četvrtfinale boriće se sa Sarom Erani.

 

Nadal u agoniji

Posle rane eliminacije na Indijan Velsu, kada ga je porazio Miloš Raonić u četvrtfinalu, Rafael Nadal doživeo je veliki stres posle izgubljenog meča od zemljaka Fernanda Verdaska u trećem kolu Majamija – 2:1 (6:4, 2:6, 6:3). Nadal je četiri puta igrao finale Ki Biskejna, ali nijednom nije uspeo da osvoji titulu. Očigledno je da će njegov povratak u vrh svetskog tenisa, posle oporavka od povrede, trajati znatno duže od predviđenog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari