Srpski derbi između Ane Ivanović i Jelene Janković u osmini finala turnira u Indijan Velsu pripao je mlađoj i slabije plasiranoj teniserki na WTA listi. Ivanovićeva je dominirala od početka susreta i sasvim zasluženo trijumfovala sa 2:0 (6:4, 6:2).

Njena protivnica u četvrtfinalu biće Francuskinja Marion Bartoli kojoj je Belgijanka Kim Klajsters predala meč zbog povrede (3:6, 3:1). Do sedme pobede u desetom međusobnom susretu Ana je stigla najviše zahvaljujući odlučnosti pri svakom udarcu. Nije čekala grešku protivnice već je rešavala poene snažnim i preciznim udarcima. Oba seta počela su njenim brejkom, a Jelena nije uspela da se vrati iz tog početnog minusa. S obzirom na to da je prošle sezone trijumfovala na ovom turniru, Jelena je izgubila 860 bodova, zbog čega će narednog ponedeljka imati za nekoliko mesta slabiji plasman na WTA listi.

Đoković protiv Troickog

Novak Đoković i Viktor Troicki igraće u osmini finala ATP turnira u Indijan Velsu. Đoković je u 3. kolu prosto „počistio“ Letonca Ernesta Gulbisa sa 2:0 (6:0, 6:1), dok je istim rezultatom Troicki savladao Francuza Majkla Ljodru – 2:0 (6:3, 6:3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari