Ana Brnabić pozvala novinarska udruženja da reaguju na pisanja Danasa, N1 i Nove 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednica skupštine Ana Brnabić je danas, pred beogradski protest protiv iskopavanja litijuma, pozvala novinarska udruženja da reaguju na pisanja N1, Nove i Danasa zbog „promovisanja laži i širenja panike“.

„Pred današnji skup u Beogradu, neka ostane zapisano da ni jedno udruženje medija ili novinara, slovom i brojem NI JEDNO – ni UNS, ni NUNS, ni Savet za štampu, ni ANEM, ni bilo koje drugo od njih milion koja, valjda, postoje da bi čuvala neke standarde istinitog i profesionalnog informisanja javnosti, nije reagovalo na hiljade tekstova koje su štancovali i štancuju Šolakovi mediji, a koji su svi do jednog promovisali laži u cilju kreiranja panike i haosa, pozivanja ljude na ulice i nasilnog rušenja režima. Čemu onda medijska udruženja, šta štite, zbog čega postoje, ako niko od njih nije upozorio na kršenje svih mogućih kodeksa od strane N1, Nova, Danas, Radar, i ostalih? Kad je bilo važno da se štiti istina, nigde ih nije bilo. Gromoglasnom tišinom su pustili da određeni mediji divljaju u interesu svog vlasnika i drugih koji žele haos u Srbiji. Da ne pominjem uopšte da ih na to nisu podsetile ni sve one međunarodne organizacije i ambasade koje ih decenijama finansiraju upravo zbog toga. Nikom ništa“, napisala je Brnabić na svom nalogu na društvenoj mreži X.

„Kampanja“ vlasti protiv navedenih protesta traje danima unazad.

Pre dva dana privedeni su aktivisti Ivan Bjelić i Branislav Đorđević, nakon čega su ubrzo pušteni.

Danas su na informativni razgovor u BIA pozvani organizatori protesta Zlatko Kokanović i Nebojša Petković, pri čemu su upozoreni da su blokade protivzakonite i da će snositi posledice.

Protest u Beogradu se održava večeras sa početkom u 19 časova na Terazijama, nakon čega će se pokrenuti blokade na više mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari