ana brnabićfoto FoNet Milica Vučković

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić reagovala je na današnju naslovnu stranu dnevnog lista Danas u svojoj objavi na društvenoj mreži „X“, optuživši novine za „nemilosrdno obmanjivanje javnosti“.

Brnabić je u svojoj objavi navela da tvrdnje o tome da bi iskopavanje litijuma predstavljalo kršenje ustavnog poretka nisu tačne, postavljajući pitanje zašto iskopavanje drugih minerala, poput bakra, uglja ili zlata, ne bi takođe predstavljalo kršenje Ustava.

Ona je ocenila da naš list namerno obmanjuje građane.

Takođe, Brnabić je kritikovala naslovnu stranu zbog, kako je navela, „ponižavanja i obezvređivanja rudarske profesije“ u Srbiji, podsećajući da u ovoj industriji radi više od 30.000 ljudi.

„Srbija se u prošlosti razvijala i ekonomski jačala. Prvi moderniji rudnik u Srbiji otvoren je kod Despotovca, 1836. godine, u vreme vladavine kneza Miloša Obrenovića. Naša zemlja, dakle, ima skoro 200 godina dugu tradiciju rudarenja, a naši fakulteti i naučni instituti vanredne stručnjake koji su radili mnogo kompleksnije projekte od „Jadra“ i koji će, sa narodom, reći poslednju reč o rudniku litijuma“, napisala se Brnabić.

Brnabić je pozvala na poštovanje stručnosti naučnih instituta i rudarskih radnika.

„Jednostavno, nije fer i nije u redu. Nemojte, takođe, nikada da smetnete s uma želju Aleksandar Vučić da čuje svoj narod i upregne sve resurse naše zemlje da se očuva naša priroda, a pre svega voda“, napisala je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari