Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo međunarodnog turnira u Brizbejnu pobedom nad Jelenom Dokić sa 2:1 u setovima (7:5, 1:6, 6:3). Posle velike pauze od tri meseca, koja je usledila nakon katastrofalnih rezultata i pada na WTA listi do 21. mesta, Ivanovićeva je napravila veliki uspeh i godinu započela na najbolji mogući način – pobedom. Ipak, nije ceo meč bio „med i mleko“.

 

– Očigledno je da sam bila nervozna na početku meča, ali sam se zaista dobro pripremala i baš zbog toga sam imala puno samopouzdanja – rekla je Ivanovićeva posle prvog susreta sa Jelenom Dokić.

Ivanovićeva je posustala u drugom setu, koji je izgubila sa ubedljivih 6:1.

– U drugom setu sam se povukla, izgubila sam intenzitet u igri i bez razloga sam igrala defanzivno. Onda mi je trener Sven Greneveld rekao da moram da pokušam da dominiram, što je na kraju dalo rezultat – rekla je Ivanovićeva.

– Servirala sam i kretala sam se daleko bolje nego u mom poslednjem meču, koji nije bio tako skoro, tako je je dobro što sam počela ovom pobedom. Za ovu sezonu zacrtala sam kao ciljeve povratak u top ten i učešće na završnom turniru – zaključuje druga srpska teniserka. Protivnica Ivanovićeve u drugoj rundi bila je 53. teniserka sveta, Timea Baščinski iz Švajcarske, a duel koji je odigran jutros ujedno je i prvi susret dve igračice. Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara.

Enan bolja od Petrove

Nekada prva igračica sveta, Belgijanka Žastin Enan, u prvom kolu WTA turnira u Brizbejnu savladala je Ruskinju Nađu Petrovu sa 2:0 (7:5, 7:5). Enan, sedmostruka osvajačica gren slem titula, u maju 2008. godine se povukla iz tenisa, posle 117 nedelja na prvom mestu WTA liste. Osvojila je 41 turnir, dva puta je trijumfovala na završnim turnirima, a osvojila je i zlatnu olimpijsku medalju 2004. godine. U septembru je saopštila da se vraća na teren, a organizatori Australijan opena, na kojem je trijumfovala 2004. godine ubrzo su joj poslali „vajld kard“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari