Srpska teniserka Ana Ivanović trijumfovala je na turniru u Lincu pošto je u finalu bila ubedljiva protiv Pati Šnider – 2:0 (6:2, 6:1). Meč je trajao samo 45 minuta, a ovim trijumfom Ana je konačno, posle tačno dve godine pauze, prigrlila trofej sa nekog WTA turnira. Nekada prva igračica sveta, a od danas 26, izvanredno je odigrala meč protiv švajcarske veteranke pa njena pobeda nije nijednog trenutka dolazila u pitanje. Ivanovićeva je iskoristila svih šest brejk prilika, a svojoj rivalki je dozvolila da samo jednom osvoji gem na svoj servis i to na kraju meča kada je već sve bilo rešeno.

Ana je na ovom turniru bila psihički izuzetno jaka pa nije dozvolila nijednoj od protivnica (Sorana Kirstea, Barbora Zahlavova, Julija Gerges, Roberta Vinci) da osvoje bar jedan set. Njena igra konačno je podsećala na izdanja iz 2008. godine, kada je stigla do jedinog trofeja sa grend slema, pariskog Rolan Garosa. Trijumf na turniru u Austriji doneo joj je 280 WTA bodova, i ček na 37.000 evra. Priliku da dokaže da osvojeni trofej nije slučajnost, Ivanovićeva će imati ove nedelje na turniru u Luksemburgu, gde će joj najveće konkurentkinje biti Ruskinja Elena Dementijeva i Francuskinja Aravan Rezai.

Marej najbolji u Šangaju

Britanac Endi Marej osvojio je turnir u Šangaju posle pobede nad Švajcarcem Rodžerom Federerom od 2:0 (6:3, 6:2). Marej je tako bez izgubljenog seta osvojio 16. turnir u karijeri, dodao još 1.000 ATP bodova i ček na 616.500 dolara. Pored poraza Švajcarac će od danas biti drugi teniser na svetu, dok će Novak Đoković biti treći na listi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari