Sedma teniserka sveta pobedom je započela godinu u kojoj se od nje očekuju dobri rezultati. Ana Ivanović savladala je u drugom kolu Brizbejna (u prvom kao druga nositeljka je bila slobodna) 70. igračicu na WTA listi Jarmilu Gajdošovu iz Australije sa 6:4, 6:1.


U prvom setu viđeno je dosta brejk šansi od samog starta, Ana Ivanović spasila je čak sedam, a njena protivnica servirala je nešto sigurnije. Gajdošova je ipak poklekla pri brejk i set lopti za Ivanovićevu i može se reći da je u tom trenutku i izgubila meč. U narednom setu najbolja srpska teniserka imala je u svakom gemu brejk šansu, iskoristila je dve što je bilo dovoljno za četvrfinale Brizbejna.

Ana Ivanović odmeriće snage sa Estonkom Kajom Kanepi, 52. na WTA listi, sa kojom se tokom karijere nikada nije sastala. Pobednici turnira u Brizbejnu pripašće 470 bodova za WTA listu, a nagradni fond je 1.000.000 dolara.

Krunićeva spasila šest meč lopti

Uvek borbena srpska igračica Aleksandra Krunić pokazala je u punom sjaju svoju najveću vrlinu u drugom kolu WTA turnira u Šenženu. Ona je pobedila Anu Karolinu Šmidlovu sa 2:1 ( 3:6, 7:6, 6.1) nakon što je spasila šest meč lopti, a u drogom setu je gubila i sa 5:2. U četvrtfinalu Aleksandra Krunić sastaće se sa trećom na svetu i prvom nositeljkom turnira čijoj će pobednici priapsti 280 bodova, Rumunkom Simonom Halep.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari