Trenutno 21. teniserka sveta Ana Ivanović, posle velike borbe u tri seta (kao i u prvom kolu) uspela je da savlada igračicu iz Švajcarske Timeu Baščinski sa 2:1 i plasira se u treće kolo WTA turnira u Brizbejnu.

Baš kao i protiv Dokićeve, Beograđanka je odigrala odličan prvi, očajan drugi set i onda uspela da nadigra protivnicu u „majstorici“. Duel sa Baščinski trajao je jedan sat i 41 minut. Ana će se, najverovatnije u četvrtak, u četvrtfinalu sastati sa pobednicom duela Roberta Vinči – Anastasija Pavljučenkova, a ukoliko premosti i tu prepreku, najverovatnije će se za finale boriti protiv nekadašnje prve teniserke sveta, nedavno „reaktivirane“, Žastin Enan, naravno, pod uslovom da i bivša kraljica stigne do te faze takmičenja na Brizbejn Internešnalu.

Ana Ivanović, koja je u Australiji postavljena za trećeg nosioca, sa tri brejka završila je očas posla prvi set, ali je drugi počela loše. Duplim greškama prepustila je protivnici prvi servis gem u setu, potom do rezultata 2:5 nije uspevala da dođe ni do prilike da povrati brejk, već je lošom igrom u osmom gemu uvela meč u treći set (2:6).

U odlučujućem setu se igralo „gem za gem“ do 4:3 u korist naše teniserke, kada je Ana (22 godine) prvi put uspela da „brejkne“ dve godine mlađu Švajcarkinju i dođe u situaciju da servira za meč i četvrtfinale. I pre tog gema, Ana je bila bolji takmac u setu, propustila je tri brejk lopte, a rivalki nije dopustila nijednu, ali jeste kada joj je to najmanje bilo potrebno.

Umesto da servisom dovrši posao, ona je izgubila naredni servis gem i vratila neizvesnost u meč (4:5). Ipak, dobila ga je na teži način, novim brejkom u desetom, ujedno i poslednjem gemu trećeg seta – 6:4. Na taj način Ivanovićeva je povela sa 1:0 u susretima sa Baščinski, koja u karijeri ima jednu WTA titulu.

Klajsters „počistila“ Molik

Nekadašnja teniska šampionka Kim Klajsters, nastavila je da pobeđuje, pošto je u drugom kolu turnira u Brizbejnu savladala Australijanku Ališiju Molik sa 2:0 u setovima (6:0, 6:3). Belgijanka, inače prvi nosilac turnira, osvojila je osam uvodnih gemova u meču, tek posle čega je Molik uspela da zadrži svoj servis. Klajsters je prošle godine osvojila Otvoreno prvenstvo SAD, što joj je bio tek treći turnir posle dve godine pauze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari