Zašto je Ana Lalić Hegediš najhrabrija osoba koju poznajem?

Crvena tačka

Ostavite komentar


  1. Dodik kaze stvorice naciju Srpske,a ona naciju Vojvodine. U cemu je razlika medju njima?

  2. Ona nije protiv režima. Ona je protiv Srbije. Ono u Dubrovniku je bilo sramota.

  3. Zemlja gde se normalni i pravedni prozivaju i likvidiraju, a ulizice nagrađuju.

  4. Strašno je što postoje i ovakvi novinari.Udri po Srbiji i po svemu srpskom to je jedini motiv.Ne odobrava pretnje i svako ko izgovori ili napiše neku pretnju bilo kome treba da odgovara ali i novinari za svaku izgovorenu i napisanu reč za koju utvrde da je lažna i izmišljena.

  5. Ako su srbofobni stavovi odraz „hrabrosti“ i pokazatelj da je neko „slobodnomisleci“, onda su ustase svetski sampioni „hrabrosti“ i „slobodnog misljenja“ – verbalni napadi i pretnje usmerene prema Ani Lalic su reakcija na njene srbofobne stavove koje je iznela na ‘tribini“ u Dubrovniku a ne reakcije na njeno novinarstvo. Ako se smatra da Ana Lalic ima pravo da vredja Srbe i Srbiju i ako je to „hrabrost“ onda su „hrabri“ i oni koji joj uzvracaju istom merom, ili samo Ana Lalic i to drustvance imaju prava da vredjaju koga hoce dok su oni sami nedodirljivi?

  6. Kako ovaj Latas pokušava da proda maglu.Za njega i „koleginicu“ koju štiti samo jedno pitanje a u vezi sa njenim nastupom u Dubrovniku:Od kog „materijala“ oni nameravaju ili već stvaraju „vojvođansku naciju“.Tko I’m to savetuje.Za ovakvo delovanje u Hrvatskoj dobili bi dugogodišnju robiju.Zašto srpska vlast šuti i ne zaštiti prolivenu srpsku krv kroz historiju.Da li su se oni možda dogovorili s
    Hrvatima,Nemcima,Mađarima,Rumunima ili nekim drugim ne verujem ali znam da su ušli u posao za koji zaslužuju debele kazne.

  7. Ova novinarka, ovaj novinar koji ovo pise i ova novina uopste su kresendo postmodernizma u Srbiji. Nista ne postoji sem beskrarjnog cinizma. Ova prica o slobodi da svaka pokrajina ima pravo na otcepljenje je prodata nama jer smo manja drzava. Otsepljenja nema u nemackoj, francuskoj i ostalim dryava koje autor ovog teksta, ova novinarka i uopste Danas kao novina hvale i obozavaju. Potpuno sam sokira i osramocen sto sam oko 15 godina redovno i svaki dan gledao Danas ali eto makar sam posle 15 godina naucio nesto i nadam se da cu ubuduce uciti brze. Poydrav ya staru redakciju casopisa Danas a ova sadasnja redakcija yaista moye da ostane u tom bunaru depresije i mrznje zemlje u kojoj su odrasli i u kojoj i dalje zive.

  8. Pozdrav hrabrim novinarima,osobama od casti,kulture I integriteta u ovoj zemlji prepunoj fasisticke bagre. Veliki Pozdrav!

  9. Svako ko napada Anu treba da pogleda istoriju Vojvodine i da nadje jednu laz u Aninoj izjavi.U Bojvodini su zivele tri nacije.Madjari,Nemci i Srbi i to U podjednakom broju i jos nekoliko nacija u manjem broju do drugog svetskog rata.Cak ni kralj njie poroterivao radni marod Vojvodine
    E pa pogledajte sta se desilo posle drugog svetskog rata.Promenilo se stanovnistvo iz korena i upropastio narazvijeniji deo Evrope.Nisam nacionalista ali to su cinjenice kojim treba pogledati u oci i nisu svi gradjani Vojvodine bili zlocinci ali su imali nesto sto se moglo uzeti od njih.

  10. Veoma je hrabro diskriminisati sopstvene izbeglice i vređati sopstveni narod. Ova žena je u najmanju ruku polu idiot koji je sve pogrešno shvatio, srpske evropejce će u slučaju da stvarno uđemo u EU svi gledati kao budale. Kao što ih i svi mi gledamo. Žena je prikaz koliko je cela ta njena generacija tragična.

  11. Jadni su komentatori koji opravdavaju pretnje novinarima, time što neko govori istinu i time navodno blati Srbiju. Kao da ona i ovako nije dovoljno ,,uprljana“ i osramoćena, između ostalog i ovakvim stavovima. Ja sam morala da objašnjavam Česima koji su doživeli ulazak sovjetskih tenkova u Prag, da se stidim tadašnjeg predsednika Tome Nikolića i njegovog stava da su Rusi naša braća. Moja nisu, kao ni ova kriminalna vlast. I uvek govorim ono što mislim. Srbija se ne brani lažima.

  12. Nestvarno deluje ovaj tekst. Kao da je pisac ušetao u neku bajku. A nije ušetao, i on je čuo tiradu koju je gospođa priredila u Dubrovniku. Ako ona može javno izgovoriti takve stvari, gotovo je sigurno da joj se po glavi motaju kazani za kuvanje Srba. I nije jedina. Ono što mi nije jasno je kako može postojati neko ko pokušava da opravda one reči. I onda sve postaje jasno. Srbija je najtolerantnija zemlja u Evropi, ali sve ima svoje granice.

  13. Kada joj dosadi vojvodjanska nacija u nastajanju, može se boriti za neku drugu…

  14. Ne postoji niko od vas ko je vise protiv establishmenta od mene. Od ratova 90tih, protesta 90tih, setnji i sa studentima i sa opozicijom, gutao suzavac nebrojeno puta jer Srbija mora biti demokratska, postena, odgovorna prema svakom svom gradjaninu. No ovo ponasanje, blacenje, mrznja prema drzavi u kojoj zivis je besramno, podlo, zlo. Ja mogu da osecam gadjenje i odbojnost prema delu svestenstva SPC, nemam isti osecaj prema crkvi kao takvoj, ja mogu da osecam odbojnost i gadjenje prema patriJotama koji su pre svega bili zlocinci pa onda sve ostalo, ali nemam isti osecaj prema svima koji su nekada uzeli pusku u ruke i u strasnom gradjanskom ratu koji nam se desio branili svoje selo i svoju kucu. Kao sto mrzim nase zlocince tako mrzim i tudje. Zlocin je zlocin. I zbog predaka koji su preko Albanije presli peske i od kojih su neki ostavili svoje kosti na Zejtinliku ja ne mogu da mrzim zemlju iz koje poticem. Znam da mi nece objaviti komentar, sto govori o vasoj jednostranosti, ali to sto neki poput ove novinarke rade je jadno, bedno i tuzno. I nista drugacije nije od ovih na vlasti. I jedni i drugi su samo druga strana medalje koja siri mrznju i zlo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.