Ana Lalić: U Vojvodini je na delu dosrbljavanje i galop srpskog nacionalizma

Ostavite komentar


  1. Ja sam imao malo godina. Došli su neki ljudi, postavili nekakvu zastavu vikali Srbe na vrbe. Sada tu nema nikoga. Kroz kuće je narasla šuma. Jel to inženjering gospođo Lalić ? U najmanju ruku nije fer, jer svi ti ljudi, a ima ih more, nekud su morali otići i baš slučajno ih ima u Vojvodini pa žele i da se pomole Bogu negde. A vi sve to nazivate..kojekude. Trivijalne izjave nisu nikad na dobor izašle. I ja se ponekad bojim da mi neko ne zavali šamar jer sam Srbin kad dođem u moje rodno mesto, ni krivom ni dužnom, a vama širom otvaraju vrata. Nama su ih zatvorili zauvek. Izgleda da se Vi sami postavljate kao Vi i Mi. Pola miliona stanovnika HR je negde drugde, a vi nešto nazivate posrbljavanjem. Najbolje da smo otišli u more i udavili se svi Mi sužnji.

  2. Sa svim što je rekla mogu da se složim, osim „nacije u nastajanju“. Ne postoji Vojvođanin kao etnička odrednica. To je jednako zapaljivo kao i tzv. srbovanje, i uopšte preterano isticinja ličnih etničkih simbola. Čemu to? Budi ponosan pripadnik svoje vere i nacije, bez da time opterećuješ druge.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.