Ana Ivanović uspela je da premosti dvostruke probleme u osmini finala turnira u Pekingu, da savlada Svetlanu Kuznjecovu i izoluje bol u leđima zbog kojeg je ozbiljno usporila pred kraj kvalitetnog, ali i pomalo čudnog duela. Srpkinja je trijumfovala 2:1 u setovima (7:5, 4:6, 6:2) i za mesto u polufinalu sastaće se danas sa Pavljičenkovom.


U prvih 15 gemova viđeno je čak 10 brejkova, dok su u nastavku protivnice uspevale da konsoliduju svoje servise. Posle izgubljenog drugog seta Ana je u trećem materijalizovala dominaciju sa osnovne linije i sjajan forhend. Bol u leđima usporio je našu teniserku pred kraj meča, ali je do tada srećom već imala ubedljivu prednost. Narednu rivalku Ana je savladala čak šest puta u međusobnih sedam susreta.

Nakon što je Simoneu Boleliju na startu turnira u Pekingu prepustio dva gema, Novak Đoković je u drugom kolu domaćem teniseru Žu Žengu „poklonio“ tri gema (6:2, 6:1). Više nego ubedljivo srpski as je do 26. pobede u nizu na pomenutom turniru došao malo većim naporom nego što mu iziskuje jači trening sa sparing partnerom. U pohodu ka šestom naslovu u prestonici Kine Novaka očekuje meč sa boljim Džonom iz duela Izner – Milman. Nole se sa Iznerom sastao devet puta, pobedio je u sedam navrata i trenutno ima niz od četiri trijumfa protiv Amerikanca, dok se sa Australijancem nikada nije sastao.

Tipsarević opet na operaciji

Janku Tipsareviću baš ne ide. Posle dugog i teškog perioda sa tumorom na peti, i pokušaja da se vrati na teniske terene nakon dugog odsustva, on se i dalje bori sa zdravstvenim problemima. Srpski teniser je saopštio da ima problema sa kolenom i da će biti podvrgnut novom hirurškom zahvatu. „Nakon više od tri meseca problema, moj tim i ja smo odlučili da je najbolji potez za moju karijeru da odem na operaciju desnog kolena. Poslednje dve godine su bile teške, ali sam uveren da ću i ovo prebroditi i izaći jači nego pre… Hvala svima na podršci“, napisao je Tipsarević na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari