Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović neslavno je okončala nastup na turniru u Indijan Velsu. Nemica Mona Bartel savladala je Srpkinju sa 2:1 (6:1, 3:6, 6:0) i plasirala se u osminu finala turnira, ali najviše zahvaljujući nervoznoj igri i greškama Ivanovićeve. S obzirom na to da je nekada prva teniserka sveta prošle godine „dogurala“ do polufinala izgubiće veliki broj bodova i pašće za nekoliko pozicija na WTA listi.


Prvi servis nije služio Ivanovićevu od starta, sto je 28. teniserka sveta iskoristila i dva puta oduzela gem protivnici da bi ubrzo stigla do dve set lopte i furiozno okončala prvu deonicu. Drugi set pripao je Ivanovićevoj, ali je ni tada nije krasila dobra igra. Srpkinja je uporno propuštala prilike da oduzme servis protivnici, a iskoristila je tek devetu brejk šansu i to kada je Bartelova načinila duplu servis grešku. Iako je možda u najavi viđen preokret Ivanovićeve, na žalost njenih navijača na terenu se odigravala repriza prvog seta. Nemica je dominirala, tri puta oduzela servis Ivanovićevoj ne dozvolivši joj da uzme gem u završnom setu, a nakon najdužeg gema u meču Bartelova je iskoristila treću meč loptu nakon jednog sata i 43 minuta igre. Mona Bartel će u narednom kolu igrati protiv sedme nositeljke, Australijanke Samante Stosur.

Eliminacijom Ivanovićeve Srbija je ostala bez predstavnice u Indijan Velsu jer su ranije poražene Bojana Jovanovski u prvom kolu i Jelena Janković u drugoj rundi.

Novak sinoć na terenu, Janko slavio

Najbolji svetski teniser Novak Đoković sastao se sinoć sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim u okviru trećeg kola turnira u Indijan Velsu. Noć ranije Janko Tipsarević slavio je u dublu u paru sa Poljakom Lukašom Kubotom, a njih dvojica ubedljivo su savladali Francuze Rišara Gaskea i Žilijena Benetoa sa 2:0 (6:2, 6:2). Srpsko-poljska kombinacija će u četvrtfinalu igrati protiv prvog dubla sveta, Amerikanaca Boba i Majka Brajana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari